Vesti

HRABRI ČUDNI NOVI SEINE – IZAŠAO JE ALBUM ,,NAIZUST“

today27. aprila 2022.

Background

Hrvatski trio Seine, jedan od najoriginalnijih i žanrovskih najneuhvatljivijih regionalnih muzičkih fenomena, objavio je u petak, 22. aprila 2022, svoj treći album ,,Naizust“ na kojem nam servira jedinstvenu viziju minimalističkog trip-pop misticizma. Album je dostupan u CD i digitalnom formatu, a na jesen dolazi i kao vinilno izdanje.

Ako je debitanstki album ..Sno sna“ (2017) bio intimni indie punk izliv, a njegov nastavak ,,22″ (2019.) skok u anksiozne i bučne trip-hop vode, treći album Seine karakteriše hrabar zaokret prema minimalističkim aranžmanima, utišanim instrumentalima i misterioznim atmosferama. U prvom planu su digitalni instrumentali prošarani downtempo ritmovima, misterioznim suptilnim sintisajzerima, neobičnim bas linijama, hipnotičkim mikrofonijama, ali i malim gitarskim ukrasima. Srce albuma ostaje eteričan i zavodljiv androgeni glas, koji otvoreno koketira s pop pjevanjem i krade vašu pažnju. Akustični zvukovi vibrirajućih membrana bubnja na momente se uzbudljivo spajaju sa paletom sintetičkih zvukova unaprijed programiranih beatova, dok milujuće vokalne harmonije lagano lebde iznad enigmatičnih melodija.

Kao punokrvni original bez presedana ,,Naizust“ predstavlja uverljiv odgovor na aktuelne trendove dosadne reciklaže starih formata i opšte nostalgije koja prožima regionalno i globalno muzičko stvaralaštvo. Seine novim albumom potvrđuju status jedne od najhrabrijih i najčudnijih punk bendova svoje generacije.

Sprema se Seine i na koncertnu promociju svog novog izdanja, u okviru koje će da zastanu i u Beogradu – 21. maja 2022. u  Kvaki 22.

Foto: Marina Uzelac / Naslovna fotka: cover albuma

Written by: Jovana Stankovic

Previous post

Vesti

POPEČITELJI KREĆU NA PROLEĆNU TURNEJU

Ministri sprskog alternativnog funk-rocka će 30. aprila održati koncert u beogradskom klubu ,,Anti shop Elektropionir", 6. maja će nastupiti u niškom klubu ,,Feedback", a 13. maja u Novom Sadu u ,,Bulevar Books"-u, a ulaznice za ove koncerte su već u pretprodaji. Popečitelji će ovim nastupima koncertno promovisati svoj novi album „Uvek“ (Odličan hrčak 2021), a ujedno će publiku razmrdati hitovima iz svoje dugotrajne karijere. Neumorni visokoenergetski trio, koji svojom autentičnom […]

today26. aprila 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA