Vesti

HILJADITI KONCERT ATHEIST RAPA U BARUTANI

today12. aprila 2022.

Background

Legendarni novosadski pank rok bend Atheist Rap održaće u petak 20. maja od 20 časova, svoj jubilarni hiljaditi koncert u Barutani, a ujedno će tim povodom i obeležiti 33 godine postojanja i rada!

Četiri godine nakon spektakularnog nastupa, koji je ujedno bio i jedan od najboljih u njihovoj dugoj karijeri, Ateisti se vraćaju na binu na Kalemegdanu, gde će specijalno za beogradsku publiku izvesti najznačanije numere iz svih perioda rada benda, hitove sa kojima su se afirmisali i stekli širu publiku, dok će premijerno odsvirati i poslednja dva singla koja su objavili nedavno.

Prvi nastup benda Atheist Rap održan je 22. maja 1989. godine u Novom Sadu i taj datum se vodi kao oficijalni rođendan benda. U međuvremenu, Ateisti su objavili šest studijskih albuma, jedan zajednički album sa nemačkim bendom Defenders of the Universe, koncertni DVD, live album sa koncerta u Beču i monografiju izdatu povodom 20. rođendana benda. Novosadski pankeri su u poslednjih petnaestak godina jedan od koncertno najaktivnijih domaćih bendova. Pored brojnih svirki širom našeg regiona, Ateisti su u prethodnoj deceniji imali tri evropske turneje, tokom kojih su nastupali i u: Engleskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji. Ovih dana, paralelno sa koncertnim aktivnostima, članovi Atheist Rapa snimaju nove pesme o čije se izdanje očekuje uskoro.

Ograničen broj ulaznica za koncert sastava Atheist Rap u organizaciji Strangefear je u prodaji po promo ceni od 1.200 dinara na svim prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, kao i putem Cooltix online platforme.

Naslovna fotografija: Mikica Andrejić / Strangefear promo

 

Written by: Jovana Stankovic

Previous post

Vesti

INTERPOL PREDSTAVLJA PRVO „TONIJA“, A ONDA I CEO ALBUM

Novi singl “Toni” grupe INTERPOL najavljuje njihov sedmi album “The Other Side of Make-Believe”, a koji izlazi 15. jula 2022. za Matador Records. Album otvara novi teren za grupu, paralelno sa istraživanjem zlokobnih podvodnih struja savremenog života. Nove pesme koje nam priprema ova njujorška  četvorka prožete su novootkrivenom pastoralnom atmosferom. Serpentinska  gitara Daniel Kessler-a, vrhunski aranžmani, precizni udarci Samuel Fogarino-a koji razboja svojim perkusionističkim strukturama, podržavaju melodični glas Paul-a Banks-a koji odiše ranjivošću i verovatno će većinu […]

today12. aprila 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA