Vesti

„HACKNEY DIAMONDS“ VELIKIH ROLLING STONES JE TU!

today20. oktobar 2023.

Background

Najočekivaniji album godine konačno je tu – legendarni The Rolling Stones zvanično predstavljaju „Hackney Diamonds”! Nakon što su hit singlom „Angry” obeležili svoj veliki povratak na muzičku scenu, a numerom „Sweet Sounds of Heaven”, na kojoj su im se pridružili Lady Gaga i Stevie Wonder, doneli zvuke raja na radijske stanice, Mick, Keith i Ronnie danas publici poklanjaju celokupnu magiju izdanja koje su muzički kritičari već krunisali kao najbolji rok album predstavljen u proteklih nekoliko decenija!

FOTO: Promo materijal / Cover albuma

Pored digitalnog, album je od danas globalno dostupan i u fizičkom formatu. Izdanje „Hackney Diamonds” na vinilu se u Srbiji može kupiti putem Ammonite Store internet prodavnice, koju možete posetiti OVDE.

Album donosi 12 pesama, među kojima poseban utisak ostavljaju „Mess It Up” i „Live By The Sword”, čijoj je stvaralačkoj čaroliji doprineo neponovljivi Charlie Watts – pokojni član benda i bubnjarska legenda čiji je doprinos muzici slavnog sastava nemerljiv. Pesmu „Live By The Sword” dodatnim bas notama začinio je nekadašnji basista benda Bill Wyman, dok je poseban pečat ostavio čuveni Elton John svojom virtuoznom klavirskom izvedbom, koja se takođe može čuti i na numeri „Get Close”. Na iznenađenje mnogih slušalaca, na pesmi „Bite My Head Off” pridružio se niko drugi do Paul McCartney, čime su se konačno udružili članovi dva najveća benda u istoriji rok muzike. Muzičku produkciju albuma potpisuje dobitnik Grammy nagrade i renomirani umetnik Andrew Watts.

Album „Hackney Diamonds” stiže nakon 18 godina duge muzičke pauze, nastale nakon objavljivanja izdanja „A Bigger Bang“ 2005. godine. The Rolling Stones nastavili su da kontinuirano obaraju rekorde na blagajnama serijom rasprodatih svetskih turneja, među kojima je i jubilarna „Sixty” turneja kojom su prošle godine obeležili šezdesetogodišnjicu postojanja benda i okupili gotovo četvrtinu miliona najvernijih fanova širom Evrope. Na policu sa nagradama dodali su Grammy za izdanje iz 2016. godine pod nazivom „Blue & Lonesome”, koje sadrži obrade čuvenih bluz numera koje su im kroz godine pomogle da oblikuju svoj autentičan zvuk.

Nakon dugogodišnje karijere i nenadmašnog muzičkog kataloga za sobom, na kom se nalazi više od 250 miliona rasprodatih albuma širom sveta, The Rolling Stones i dalje poseduju neverovatnu moć da oduševe publiku kao i kada su se pre 60 godina pojavili na muzičkoj sceni.

FOTO: Promo materijal / Universal Music Serbia

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,KAKO JESTE I KAKO JE MOGLO“ JE NOVI ALBUM WHOO SEE!

Najnovije izdanje popularnih crnogorskih hip-hop izvođača Who See, pod etiketom Klapa Muzik, je konačno stiglo pod nazivom ,,Kako jeste i kako je moglo". Ovo dugo iščekivano izdanje ugledalo je svjetlost dana na zvaničnom YouTube kanalu benda, a takođe je dostupno i na raznim popularnim muzičkim platformama. Dejan Dedović, poznat kao Dedduh, i Mario Đorđević, poznat kao Noyz, su pripremili obilje zanimljivog materijala za svoju publiku, ovaj projekat se izdvaja i […]

today18. oktobar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA