Vesti

SOPOT KAŽE: ,,JEDNOG DANA SVANUĆE“! STIGAO NOVI SINGL, A USKORO I ALBUM

today18. oktobar 2021.

Background

Nova pesma benda Sopot pod nazivom ,,Jednog dana”, najava je novog albuma banjalučke grupe sa 15-godišnjim stažom.

Prvi singl sa predstojećeg albuma dobio je i video-spot, u kojem je glavna uloga
pripala glumici Nikolini Friganović. Za pesmu koju su snimili u Beogradu u studiju Siena Voje Aralice, morale su proći gotovo dve godine i poklopiti se sve kockice, kako bi ugledala svetlo dana.

„Još prije pandemije, 2-3 godine zaredom bili su redovno ispred konzulata ogromni redovi ljudi koji apliciraju da trajno odu odavde. Šetajući kroz grad, stalno sam nailazio na te kolone kako čekaju, što mi nikako nije prijalo – taj odlazak ljudi. To me je „bacalo“ u depresiju, tako da se to kuvalo u meni i na kraju sam shvatio da je, kao i uvijek, da ne ostane u meni i da me ne truje, najbolje izbaciti sve kroz pjesmu“, rekao je o inspiraciji frontmen benda Petar Topalović.

Petar Topalović je autor muzike i teksta, dok se za aranžman potpisuju i ostali članovi Sopota zajedno sa Vojom Aralicom.
Naš pristup četvrtom albumu je da stvaramo pjesmu po pjesmu, te ćemo izbacivati singl za singlom. Iako zbog finansijskih sredstava ovaj način zna da oteža situaciju, odnosno da sve prolongira, naš plan je na kraju da sve sakupimo na novom albumu. Album nema ime, ostavićemo da se to vremenom razvija i da dođe samo od sebe, polako“, poručili su članovi benda.

Ono što je najvažnije, ističu da nisu odustali i da se nisu raspali tokom panedmije, te da i dalje imaju planove za predstojeći period. Nova pesma je i poruka da ih situacija nije slomila, već da imaju nadanja da će nešto da se promeni, da ćemo da prevaziđemo sve ovo. Da i dalje ima ljubavi u nama.

Što se tiče spota, zbog trenutne pandemije i finansijskih preduslova, odlučili su se za minimalistički pristup. Kao i za pesmu „Krenimo iz početka“, video je radila Tajana Dedić Starović.

„U spotu imamo samo jednu glumicu, Nikolinu Friganović. Dugo vremena želimo da imamo glumca ili glumicu u spotu, a ne da smo mi glavni akteri istog. Željeli smo da to bude neko od glumaca iz Banjaluke, jer smatramo da na taj način promovišemo naše glumce i grad, generalno našu kulturnu scenu. Nema
potrebe da angažujemo glumce iz regije, jer smo mi banjalučki bend i znamo koliko je nama značilo kada nas neko zove da nastupamo. Htjeli smo se odužiti nekom od naših glumaca. Pored toga, oduvijek smo bili oduševljeni njenom glumom i kada smo je pitali, odmah je pristala“, rekao je Topalović.

Bend Sopot je svoj muzički put počeo sa elektronikom, ali trenutno podržavaju trend vraćanju
organskom zvuku, što se oseti i na novoj pesmi, tako da će i baza celog albuma biti gitarska.

 

FOTO: Screenshot

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

GOBLINI U SUBBEERNOM CENTRU – POVRATAK U PODZEMLJE CETINJSKE!

U proleće 2018. godine Goblini su protresli bunkere pivare Bajloni sa dva rasprodata koncerta posle kojih su publici čvrsto obećali da će se u SubBeerni Centar vratiti prvom prilikom! Ta prilika se sada, tri i po godine kasnije, i ukazala: u petak, 29. oktobra, jedan od koncertno najaktivnijih bendova ponovo silazi u podzemlje Cetinjske ulice. Klupski nastupi Goblina nisu toliko česti, a nose posebnu energiju pre svega zbog prisnosti koju bend […]

today18. oktobar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA