Vesti

,,GRAMOFON NA JEDNU“ NOĆ, 6. DECEMBRA, U KLUBU DIM

today5. decembra 2022.

Background

,,Gramofon na jednu noć“ je knjiga poezije Tatjane Ćalasan koju ćemo moći da doživimo u okviru zanimljivog programa, na promociji, 6. decembra u klubu Dim, u Cetinjskoj 15.

Ova knjiga poezije je zapravo luksuzno opremljena knjiga songova na 407 strana. Nastala je tokom Covid perioda, od januara do decembra 2020. Tvrdog je poveza i sa velikim brojem ilustracija koje je radila akademska slikarka, Sanja Raonić, a štampana je u čuvenoj i najstarijoj štampariji u jugoistočnoj Evropi, OBOD Cetinje.

,,Gramofon na jednu noć“ sadrži 166 songova, koji su po brojevima, i nazivani, odnosno nemaju konkretno svoje ime već broj, što je jedna povezujuća nit sa gramofonom. Svih 166 pesama grupisano je u 12 vinila – po godišnjim dobima / mesecima kako su pesme nastajale, tokom pandemijske godine, od januara do decembra 2020. Upravo tako kako su i nastajale, hronološki su prenesene i u zbirku. Pored songova u sredini knjige se nalaze recenzije i utisci prijatelja i poznanika koji su čitali zbirku pre nego što je knjiga objavljena.

Tatjanine promocije su uvek zabavne i drugačije, a posle Podgorica, Kotora, Budve, Sarajeva, Beča i Novog Sada, konačno dolazi u Beograd, gde će u klubu Dim uz muziku sa ploča, Tatjaninu poeziju čitati glumica, Nada Šargin, a moderirati Maja Uzelac.

FOTO: Promo materijal/poster

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

RETROSPEKTIVA OTVARA NOVO POGLAVLJE SA DUPLIM SINGL IZDANJEM

,,Prošlo je više od godinu dana kako smo objavili naš debi album ‘’Priče sa hard disc-a’’ pa je došlo vreme da krenemo u neke nove avanture. Ove godine smo svirali u većim gradovima u Srbiji i dobili smo feedback od publike kakvu Retrospektivu najviše vole. Neke nove pesme smo svirali na koncertima, ali smo se odlučili da pesmama ‘’Deo’’ i ‘’Svi su čudni’’ započnemo novo poglavlje. Tako ostajemo verni svom […]

today2. decembra 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA