Vesti

GODUM NAGRADE DOBILI: ELEKTRIČNI ORGAZAM, ANA STANIĆ, JOVAN MALJOKOVIĆ

today21. oktobar 2021.

Background

Sinoć, u Ustanovi kulture ,,Vuk“, održana je tradicionalna manifestacija GODUM, na kojoj su bile dodeljene godišnje nagrade Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

Odmah na početku manifestacije predsednik Udruženja Ivan Ilić dao je uvodnu emotivnu reč i podsetio se kolega koji su izgubili život u toku 2020. godine:

,,U proteklih godinu dana nas je napustio veliki broj kolega i stvaralaca, velikih i značajnih umetnika, a ovom prilikom bi hteli da ih se prisetimo i da im se još jednom zahvalimo za pesme svojih duša koje su podelili sa nama. Neka im je večna slava i hvala!  Večeras nećemo puno pričati, jer je glavni fokus na proslavi i dodeli nagrada. U čast našeg prerano preminulog predsednika Upravnog Odbora, dragog prijatelja i kolege Miroslava Miše Aleksića, a u želji da prepoznamo doprinos koji je ostavio svojim radom u Udruženju i muzici uopšte, od ove godine nagrada za Nove snage će nositi njegovo ime.”

FOTO: Promo materijal, Mina Aleksić

Kao i prethodnih godina, Udruženje muzičara je dodelilo priznanja kolegama, koji su na najbolji način doprineli razvoju muzike u oblasti jazz-a, zabavne muzike i roka. U saradnji sa Organizacijom PI, po prvi put ove godine dodelila su se priznanje za interpretaciju iz reda najemitovanijih u 2020. godini po izboru Udruženja, u tri kategorije: Jazz, Rock i Pop.

Takođe već tradicionalno dodeljena su SOKOJ, priznanja za autore najemitivanijih numere u istim kategorijama, i  godišnje GODUM statuete u 5 kategorija: Životno delo, Jazz, Pop, Rock i Nove snage.

Povelje Udruženja muzičara za doprinos muzici odneli su novinarka Olga Kepčija sa radio Beograda 202 i fotograf Nebojša Babić.

FOTO: Promo materijal – Olga Kepčija, Radio 202

Godišnje nagrade GODUM za 2020. godinu dobili su u rok kategoriji Električni orgazam, dok je u pop kategoriji nagradu dobila Ana Stanić. Nagradu za džez odneo je Rade Bulatović Čeja, a statueta nove nade “Miša Aleksić” otišla je u ruke bendu DRAM.

FOTO: Promo materijal – Električni Orgazam

Nagrada za životno delo pripala je Jovanu Maljokoviću. 

SOKOJ je dodelio povelje za najemitovanije autore. Najemitovanija rok numera je  ,,Dolazim za pet minuta“ (Dragoljub Ilić Ilke), pop numera ,,Celu noć i celi dan“ (Branislav Lalić i Žarko Kovačević) , a najemitovanija džez numera ,,Dva stara kofera“ (Vladimir Maričić).

PI je dodelio povelju interpretaciji iz reda najemitovanijih u 2020. godini po izboru Udruženja: Pop – Jelena Tomašević (,,Radio svira za nas“);  Rok – Riblja Čorba (,,Ljubav ovde više ne stanuje“); Džez – Hazari (,,Kalčine priče“).

FOTO: Promo materijal – Jovan Maljoković

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NA PRVOM ,,ROCKAM DORĆOL“ SHARKS SNAKES & PLANES, CONSECRATION I REMEDY!

Beogradska trojka koju čine Sharks, Snakes & Planes, Consecration i Remedy odlučila je da protrese epicentar Beograda, jer dugo nisu nastupali u svom gradu. Subota, 30. oktobar, 20h - Rockam Dorćol! Ulaznice su u prodaji od petka, 22. oktobra, u Felix Shop-u (TC Sremska, I sprat) po pretprodajnoj ceni od 1.000 dinara. Cena na veče koncerta, na ulazu u Dorćol Platz, biće 1.200 dinara. FOTO: Sharks, Snakes & Planes promo […]

today20. oktobar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA