Vesti

GLIB ŠIRI VIRUS BLUES

today8. aprila 2022.

Background

Beogradski sastav Glib intezivno radi na promovisanju novog duplog LP-a „Bule Collar elite ecort motel“ koji  je objavljen u limitiranom tiražu od 100 primeraka. Nakon spota za pesmu „Birthday song“ bend je objavio još jedan spot.  U pitanju je video za numeru „Virus blues“ koja je inspirisana danima kovid pandemije, ali nosi i neku duhovitu atmosferu i prikazuje Glib u poletnom R’n’R izdanju.

„Pesma je nastala ravno pre dve godine, u danima lock down-a 2020. Čudno je to vreme bilo. Rad od kuće, smanjeno kretanje… sunčane dane sam uglavnom provodio na terasi uz gitaru, jednog takvog dana se ova pesma otrgla i bukvalno sama napisala. Bilo mi je potrebno malo vremena da je prosviram i snimim demo za momke. Dok sam snimao, iz dnevne sobe mi se pridružila i starija kći na pratećem vokalu. Sve je oko ove pesme išlo dosta lako, od pisanja do snimanja. Glib inače nije bend kome treba puno tejkova u studiju, ali čini mi se da je „Virus blues“ jedna od par koje imaju samo jedan snimak koji je i završio na ploči. U to se utopilo i snimanje spota koje nismo ni osetili. Jako mi se sviđa video. Ima neki psihodelični ugođaj spotova 70-tih ili početka 90tih. Nepretenciozan je i zabavan“ – kaže Vladimir Marinović frontmen benda alias JB Glib.

Kameru, montažu i režiju potpisuje Stony Glib.

Album „Bule Collar elite ecort motel“ se može nabaviti kod izdavača, Ammonite records ili direktno od benda, preko FB ili Instagram stranice.

Foto: Ammonite Records promo

Written by: Jovana Stankovic

Previous post

Vesti

RECORD STORE DAY SOKAČE U ČUMIĆU 23. APRILA 2022.

Nakon dve pandemijske godine, Record Store Day (RSD) je obeležavan kroz online aktivnosti. Ovog proleća Beograd izlazi napolje i biće deo globalne manifestacije onako kako dolikuje. Mascomstore radnja u Čumiću za 23. april, u periodu od 12 do 20 časova, priprema celodnevni program u okviru kog će se svim prisutnim ljubiteljima ploča pridružiti poznate ličnosti i zavrteti svoje omiljene ploče. Ana Vučković Denčić (spisateljica), Mikri i Eufrat (Prti Bee Gee), Maja Cvetković […]

today8. aprila 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA