Vesti

,,GARDEN SESSIONS“ U SRCU BEOGRADSKOG ZELENILA BOTANIČKE BAŠTE

today14. jul 2023.

Background

Garden Sessions sezona koncerata u Botaničkoj bašti ,,Jevremovac” izaziva veliku pažnju publike u Beogradu već treću godinu zaredom, a ove godine je od 20. do 23. jula!

Koncerte organizuje Centar beogradskih festivala – CEBEF, a ulaznice se mogu nabaviti onlajn na tickets.rs i na Ticket Vision prodajnim mestima (među kojima su TC Ušće i Cvetni trg).

Četvrtak, 20. jul 2023. Marčelo
Petak, 21. jul 2023.Kanda, Kodža i Nebojša
Subota, 22. jul 2023. Tijana Bogićević
Nedelja, 23. jul 2023.Bajaga i Instruktori
Četvrtak, 27. jul 2023. Jelena Tomašević
Petak, 28. jul 2023. Smak plus
Nedelja, 30. jul 2023.  Nouvelle Vague

30. jula u Botaničkoj bašti koncert će održati svetska muzička atrakcija – Nuvel Vag (Nouvelle Vague)! Za samo nekoliko meseci 2004. godine Nouvelle Vague je unapredio pojam benda i počeo da oduševljava publiku koja gotovo zaboravlja originalne verzije kada čuje njihov zvuk. Usledile su trijumfalne svetske turneje. Sa nekoliko studijskih albuma i opsežnim globalnim turnejama pod svojim imenom, Nouvelle Vague je proslavio 19. godišnjicu, uz pauzu od nekoliko godina zbog situacije u svetu. Prva dva albuma grupe, Nouvelle Vague (2004) i Bande A Part (2006), definisala sunjihov jedinstveni zvuk sa Bossa verzijama New Wave Classics-a. Njihov treći album NV3 (2009) sadržao je saradnju sa Martinom Gorom iz Depeche Mode, Ianom McCullochom iz Echo and the Bunnimen, Terri Hall iz The Specials i Barrijem Adamsonom. Kasniji hvaljeni albumi objavljeni su 2010., 2016. i 2019. godine, a bend je nastupao pred oduševljenom publikom širom sveta tokom svoje 19-godišnje karijere. U 2018. produkcija Nouvelle Vague-a otkrila je da se bend vraća svojim korenima: akustična gitara, nekoliko klavijatura, malo ambijenta i dve pevačice (Mélanie Pain, Elodie Frégé i/ili Phoebe Killdeer). Sa nedavnom smrću osnivača Olivijea Liboa, postava benda je ponovopreuređena.

 

Grupa Kanda, Kodža i Nebojša, čuveni KKN, nastupiće 21. jula u 20.30 časova u Botaničkoj bašti ,,Jevremovac“ u okviru Garden Sessions sezone koncerata, u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF).

Ponikao iz srpske “generacije X”, ovo je beogradski bend poznat po odličnim koncertima uživo sa specifičnim primesama roka, fanka, regea, džeza i specifičnim vokalom Olivera Nektarijevića. Album sa novim pesmama, pod nazivom ,,Beton”, objavili su u oktobru 2022. Devet novih pesama nose poruke unutrašnjih svetova članova sastava, njihov dosledni stav, kroz žestoki gitarski zvuk, i neobuzdani, zarazni ritam. Na albumu su se odmah izdvojili singlovi ,,Beton” i ,,Tamo gde je sunčano”. Sadašnji sastav benda čine: Oliver Nektarijević – vokal, Janko Mostarlić – gitara, Nenad Pejović – gitara, Boško Stanojević – bas-gitara i Vladan Rajović – bubanj.

FOTO: Promo materijal /Poster

Ove godine, muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo obeležava dvadesetogodišnjicu od objavljivanja svog prvog studijskog albuma. Slavljeničke aktivnosti počinju ovog leta, koncertom u beogradskoj botaničkoj bašti „Jevremovac“ 20. jula, u okviru manifestacije „Garden Sessions“.

„Bend u punom sastavu odsviraće jedinstven koncert u omaž danu kada smo se u ovom sastavu prvi put okupili: bio je to Svetski dan džeza 2015. godine. Jednokratno udruživanje snaga sa željom da se postojeće pesme susretnu s džezom pretvorilo se u drugarstvo i trajni kolektiv, koji će potom iznedriti konceptualni album Nojeva varka i stalnu koncertnu postavku“, kaže Marčelo. „Prijatelji su ljudi koji, između ostalog, promišljaju život zajedno. Za nas, bina i studio samo su mesta gde se konkretizuje ono što inače mislimo i osećamo – što bez prijateljstva ne bi imalo tu snagu. Sesija u bašti ide, zato, u čast drugarstvu i onome što nas je okupilo: sat i po svirke u džez aranžmanima, još eskperimentalnije i muzikalnije no inače.“

Ovu sinergiju talenata čine Aleksandar Jovanović Šljuka (vokal, klavijature), Filip Krumes (violina), Max Kochetov (saksofon), Marko Fabry (bas), Aleksandar Cvetković Drama (bubanj), uz Nevenu Glibetić Nensi (vokal) i Radeta Sklopića Raida (dj i dodatne klavijature), najbliže saradnike s kojima Marčelo stvara praktično od samog početka karijere.

Koncert će početi u 21h, a sadržaće i „poetska intermeca“: „Ima stihova koji nisu pisani za muzičke numere, možda se jednoga dana nađu okupljeni pod istim koricama; naša publika sada će prvi put moći da čuje i ponešto od tog materijala – to će se kazivanje stihova prošunjati kroz muzičke improvizacije mojih saboraca iz benda“, pojašnjava Marko, i dodaje: „Radujemo se ovom druženju i pozivamo vas da njime zajedno započnemo proslavu koja će se, kroz druge aktivnosti, nastaviti sve do kraja godine.“

FOTO: Promo materijal /Poster

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

BEOGRADSKA KONTAKT KONFERENCIJA UDRUŽILA SNAGE SA BANJALUČKIM DEMOFESTOM – SJAJAN DNEVNI PROGRAM

Banjalučki Demofest održaće se od 20. do 22. jula na Kastelu u Banjaluci, a u okviru povratničkog izdanja najveći festival demo bendova u jugoistočnoj Evropi udružio je snage sa beogradskom Kontakt konferencijom! U sklopu dnevnog programa festivala Demofest, u Banjaluku stiže Kontakt konferencija, najveći događaj profesionalaca muzičke industrije u regionu. Kontakt na Demofestu, naziv je trodnevne konferencije koja će se održati od 20. do 22. jula u amifetatru Doma omladine […]

today14. jul 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA