Vesti

FIPA, TOPLI ZVUK AMERIKANE, U BEOGRADU – KONCERTNA PROMOCIJA ,,LIVESONGS“ ALBUMA

today10. novembra 2022.

Background

Kantautor i pionir domaćeg amerikana zvuka, Filip Vlatković FIPA izdao je novi koncertni album “Livesongs koji će promovisati beogradskoj publici u subotu, 19. novembra u Jevrejskom Kulturnom Centru (Jevrejska 16, Dorćol) sa početkom od 20h.

Njemu će se pridružiti i kantautorka Draga Mrvoš Mott koja nastupa pod svojim imenom takođe uz prateći sastav i prezentuje materijal sa nedavno objavljenog debi albuma “Keep On Walking“.

Filip Vlatković FIPA je dobro poznat ljubiteljima organskog gitarskog zvuka kojom se priča priča kao nekada, na magnetofonskoj traci i bez upotrebe moderne elektronike i sintisajzera i upravo je to doneo na scenu amerikane svojim prvim albumom ,,Heartsongs For The Brave“. Nakon decenije učestvovanja u raznim muzičkim projektima kao muzičar, snimatelj i producent svoje pesme srca je hrabro obukao u vanvremenu jednostavnost i estetiku u kojoj nema laži, ni prevare, samo lepota muzike spakovana u minimalističko umeće.

,,Ideja je bila da predstavim svoja dosadašnja emotivna iskustva kroz fascinaciju kontrasta u svim aspektima današnjeg, modernog života – tako je ovaj album i glasan i tih, i srećan i tužan, vodeći vas i kroz grad i selo” rekao je FIPA još tada o svom albumu prvencu na kojem se čuje uticaj Beatles-a i Beach Boys-a, njegovih idola.

Nakon 3. godine 29. oktobra je stigao i koncertni album “Livesongs čije izvođenje se može videti i na ovom linku:

FOTO: Promo materijal/poster

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

GRUPA THERE. PONOVO TU SA NOVIM VIDEO SINGLOM KOJIM NAJAVLJUJU ALBUM

Dugoočekivani povratak niškog benda There., ujedno i jednog od reprezentativnijih regionalnih post rock bendova u prethodnih deset godina, desio se novim singlom i spotom za pesmu “Temporal Disfiguration”. Ovim singlom, objavljenim u petak 4. Novembra, bend najavljuje svoj drugi album “Dystopian Landscapes", čiji je zvanični datum izlaska zakazan za 11. Novembar. Spot za pesmu “Temporal Dysfiguration” snimljen je u South Agency studiju, za kameru je bio zadužen Bogdan Stanojević, dok […]

today8. novembra 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA