Vesti

,,FEMIX“ O FEMIKSETI 9. I ROK KAMPU ZA DEVOJČICE

today29. oktobar 2021.

Background

Od 9. do 22. avgusta 2021. održan je peti Rok kamp za devojčice, po prvi put u čak tri grada u Srbiji. Devojčice su u Užicu, Nišu i Zrenjaninu imale priliku da kroz dnevne radionice uče osnove ili usavršavaju sviranje gitare, bas gitare, klavijatura, bubnja, kao i da steknu osnove snimanja zvuka i muzičke produkcije. Manji broj učesnica u svakom gradu omogućio je da devojčice dobiju više vremena u radu sa svojom mentorkom jedan na jedan, i tako još efektnije razviju svoje veštine sviranja odabranog instrumenta. Umesto završnog koncerta, devojčice su sa produkcijskim timom snimile pesme koje su vežbale tokom kampa, a sav materijal je montiran i biće premijerno objavljen 1. novembra u 20h u formi onlajn koncerta!

Više o Petom Rok kampu za devojčice možete pročitati na:

https://rokkampzadevojcice.com/odrzan-peti-rok-kamp-za-devojcice-sta-nam-je-doneo-i-sta-smo-naucile/

FOTO: Promo materijal

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), sa partnerima iz ove nacionalne mreže (Kolektiv mladih žena Femix, Pobunjene čitateljke, Millennium, Studio 6, Kulturanova, Elektrika i Centar za emprijske studije kulture jugoistočne Evrope), od maja 2021. do aprila 2023. godine realizuje projekat Rodna ravopravnost rađa kulturnu raznolikost uz finansijsku podršku UNESCO Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost. Na prošlogodišnjem konkursu od 1027 projekata iz celog sveta, iz 102 zemlje, ovaj projekat je izabran kao jedan od šest najboljih i kao jedini iz Srbije. Cilj ovog projekta je stvaranje preduslova za pravičniji pristup ženama kao kreatorkama u Srbiji, kroz istraživanje, jačanje kapaciteta i stvaranje aktivističke nacionalne mreže.

Kad smo kod ,,devojčica“,

Nova Femikseta 9 je nabolja muzička preporuka za ove jesenje dane! Na kompilaciji Femikseta 9, našle su se pesme sledećih autorki, kantautorki i bendova: Théa Woods (Teodora Skrobonja), Larisa, Sanja Stevanov, Realma (Ariadna Vrljanovic-Zhao), FilicX (Sara Filić), Katarina Rankovic aka Lady K, LELEE, Duda Buržujka, Sana Garić, Sanja Tišma, Majka Mara, Kvintet Tanguango, Dea Džanković, Jasmina Todrović, Gorica & The Grooveheadz, Vapaj, Yeti, Xena, Mish, Kontrapunkt, Weird Fishes, Maša Babić, Katarina Tomić, Nataleé i Lea Jevtić.

Novo izdanje, kao i sva prethodna možete poslušati na:

https://femixeta.bandcamp.com/

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,MIZAR“- OVA FREKVENCIJA LJUDSKE DUŠE JE STIGLA

Kultna makendonska grupa Mizar je objavila novi singl "Messengers Of The Downfall"(Glasnici na padot)! Jedan od pionira dark zvuka na ovim prostorima i nakon 40. godina stvara i izvodi jednako moćno, predvođeni dubokim vokalom Zorana Tortevskog kojim interpretira specifičan izraz zasnovan na slavenskom crkvenom pevanju. Iako je Mizar u osnovi rock grupa, kroz njihov zvuk se provlače prizvuci makedonskog etna i vizantijskih tradicija. Nekad su izraženiji, nekad slabiji, uvek praćeni […]

today29. oktobar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA