Vesti

U TOKU JE KONKURS ZA JUBILARNU FEMIKSETU 10.

today11. februar 2022.

Background

,,Dobre vesti se šire brzo, ali ukoliko do vas i dalje nije stigla informacija da je konkurs za jubilarno deseto izdanje Femiksete otvoren, tu smo mi da vas podsetimo!“ , kažu iz ogranizacije FEMIX.

Konkurs je otvoren do 3. marta, a šta je potrebno za potencijalno učešće na novom izdanju možete videti na sledećem linku:

OTVOREN KONKURS ZA JUBILARNO DESETO IZDANJE FEMIKSETE

Za one kojima je potreban mali podsetnik, Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova sa ženskim autorskim učešćem. Ovo izdanje je jedinstven projekat na domaćoj, ali i regionalnoj muzičkoj sceni i to je nešto što karakteriše njenu posebnost.

Kompilacija nije žanrovski organičena, tako da je poziv otvoren za kompozicije svih muzičkih žanrova. Sva prethodna izdanja možete poslušati na Bandcamp stranici.

https://femixeta.bandcamp.com/

Prošlogodišnje izdanje Femiksete 9 zabeležilo je rekordan broj prijava od kada se kompilacija objavljuje što je rezultiralo dvostrukim diskom koji je naišao na pozitivne ocene muzičke kritike i medija.

Do sada su se na izdanju Femiksete našle kompozicije muzičarki i bendova koji su nakon toga ostvarili vrlo uspešnu karijeru: Artan Lili, Ana Ćurčin, Sajsi MC, Lollobrigida, Sana Garić i mnogi drugi.

FOTO: Promo materijal

 

Ovogodišnji selektorski tim činiće Ana Radonjić (Zoe Kida), Ana Ćurčin, Marija M. Karan (medijska i muzička konsultantkinja) i Katarina Mitić Minić (kolektiv Femix). Selektorski tim će na osnovu svog iskustva i znanja imati zadatak da izabere najbolje numere koje će se naći na novom izdanju.

Vizuelni identitet izdanja poveren je vizuelnoj umetnici Andrijani Vešović aka Zombijani. Za dizajn zvuka ove godine biće zadužena Katarina Kolar, tonska realizatorka angažovana na Radio Beogradu 202.

Kao i svih prethodnih godina, učešće na ovogodišnjoj Femikseti ne podrazumeva samo objavljivanje pesme na kompilaciji, već dodatnu medijsku i radijsku promociju svih učesnica i učesnika, učešće na promociji izdanja, edukativna predavanja o muzičkom biznisu za sve učesnice i učesnike, kao i podršku za dalji potencijalni rad sa domaćim izdavačkim i medijskim kućama.

FOTO: Promo materijal

FOTO: Promo materijal poster 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

USKORO KREĆE ŠESTI PO REDU BUNT ROK FESTIVAL!

Dugo očekivano, šesto izdanje festivala posvećenog novim, mladim autorima i bendovima, moćićemo da pratimo od srede 16. februara (RTS2) i da saznamo kome će, među 18 takmičarskih bendova, titulu proslediti pobednici prethodnog izdanja Bunt rok festivala, grupa ,,Lagana Sreda"! Bunt rok festival RTS- a je jedini televizijski rok festival takmičarskog karaktera koji od 2015 .godine  uspešno istrajava u afirmisanju autora i bendova domaće pop i rok muzike, doprinoseći formiranju nove […]

today10. februar 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA