Vesti

EVA BRAUN SVIRA U DOMU KULTURE NOVI SAD!

today7. mart 2022.

Background

U četvrtak, 10. marta od 21 čas u Domu kulture (Novi sad) biće održan koncert jedne od najvažnijih domaćih pop-rok grupa u poslednjih 30 godina Eve Braun!

Prefinjena melodična muzika i poetski tekstovi benda Eva Braun, postali su standard u ovom žanru na domaćoj sceni.

Četiri drugara: Milan Glavaški (gitara, vokal), Petar Dolinka (gitara, vokal), Goran Vasović (bas, vokal)
i Ljuba Rajić (bubnjevi) prve demo snimke uradili su 1985. godine i grad Bečej stavili na rock mapu naše
zemlje. Zvanično, grupu Eva Braun osnovali su u proleće 1991. godine u Novom Sadu, kada su nastale i prve pesme (,,Kuća lutaka“, ,,Kao da znam“, ,,Sva tvoja ćutanja“, ,,Dan pobede“). U septembru iste godine, nakon odsluženja vojnog roka, pridružuje im se Ljuba Rajić. Naziv benda nastao je na predlog Gorana Vasovića i ostali članovi su ga jednoglasno prihvatili, kao veoma neobičan i istovremeno provokativan. Prvi koncert održali su krajem 1991. godine, u bečejskom DB Klubu.
Tokom svoje duge karijere, stvorili su visokostilizovan opus koji na srpskom jeziku nema pandan. Trenutna postava benda je: Goran Vasović, Goran Obradović, Ljubomir Rajić, Zvonko Stojkov i Albert Shegerly.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 1200 rsd, a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i onlajn:
http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/15-domkulture/3467-eva-braun

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NOVA IMENA NA ARSENALU 12: RONI SIZE, INNER CIRCLE, GORAN BARE I MAJKE…

Slavni DJ i producent Roni Size prirediće spektakl ljubiteljima elektronskog zvuka 1. jula na Exploziv DJ stage-u Arsenal festa 12, u Kragujevcu (30. jun – 2. jul), a u prostoru Kneževog arsenala konačno će nastupiti i jedan od najvećih rege bendova svih vremena, Inner Circle. Roni Size je stekao popularnost 1997., kao vođa drum’n’bass kolektiva Roni Size & Reprazent. Svojevremeno je značajno uticao na uvođenje živih bubnjeva i basa na […]

today7. mart 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA