Vesti

ELVIS COSTELLO POZIVA NA PROMENE SA SLOVENAČKIM BENDOM JOKER OUT

today25. april 2023.

Background

Višestruko nagrađivana legendarna muzička zvezda, Elvis Costello pridružio se trenutno najaktuelnijem slovenačkom rok bendu Joker Out kako bi predstavili svoj duetski singl „New Wave“.

Bojanovi i Elvisovi vokali su se savršeno uklopili u ovoj moćnoj himni koja poziva na pozitivne promene u društvu, a objavljen je i prateći muzički video koji je snimljen u dve države na potpuno različitim kontinentima. Gospodin Costello je svoje scene snimio u Americi, dok su Džokeri svoje snimili u Liverpulu Elvisovom rodnom gradu i gradu domaćinu ovogodišnjeg izdanja prestižnog muzičkog takmičenja Pesma Evrovizije na kom će numerom „Carpe Diem“ predstavljati boje svoje države.

„Numera je napisana 2022. godine, u vreme kada su šume kraškog regiona u Sloveniji gorele usled požara. Činilo se kao da samo loše vesti i negativnost okružuju naše živote. „New Wave“ nas poziva da pogledamo svet u kome živimo i da počnemo da ga cenimo do kraja, jer trenutno izgleda kao da ga svakim danom sve više i više degradiramo. Pesma se obraća svima koji se osećaju kao da pripadaju generaciji koja je spremna da pokrene pozitivne promene u društvu“, izjavili su članovi sastava Bojan Cvjetićanin, Kris Guštin, Jan Peteh, Jure Maček i Nace Jordan.

Elvis Costello se prvi put upoznao sa bendom i njihovom muzikom 2019. godine kada su objavili singl pod nazivom „Gola“. Numeru mu je pustio kum bliskog prijatelja benda, a koji je ujedno i jedan od njegovih najdražih prijatelja. Momci i njihova muzika su mu se odmah dopali, ali to je bilo to sve do 2022. godine i objavljivanja njihovog drugog studijskog albuma na kom je bila pesma „Novi Val“Elvis je toliko bio inspirisan ovom numerom da je predložio da za nju napiše tekst na engleskom jeziku, a kasnije je odlučio da bi voleo da je Bojan i on otpevaju kao duet. Svoje vokale je snimio u Njujorku i poslao ih u Ljubljanu na mix i master, na taj način je nastala ova fenomenalna saradnja.

Slovenija će svoju kartu za finale potražiti u drugoj polufinalnoj večeri koja će se održati 11. maja, a do tada fanovi mogu da uživaju u neverovatnim muzičkim iznenađenjima koje je bend pripremio za njih.

FOTO: Lojpur Nikola

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

RATKEROV ,,AVION“ VOZI UDOBNO KA NOVOM ALBUMU: ,,CRVENO U MRAKU“

Ratker je objavio novu pesmu ,,Avion” kojom, sa tek nešto crvene boje, simbolično najavljuje drugi album ,,Crveno u mraku”! Nakon kovid kolekcije ,,Izolir trake", Ratker je predstavio minimalistički pristup korišćenja analognih sintisajzera u pesmi ,,Saobraćaj", dok novim singlom nastavlja započeto putovanje, ovaj put, avio-saobraćajem. Pesmu i njenu produkciju potpisuje Ratker, mastering Igor Benjocki, a iza autora i ovaj put stoji Glitch Records. ,,'Avion' je ideja još iz vremena Sinestezije, ali […]

today25. april 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA