Vesti

,,EKREM“ JE NOVI VIDEO SPOT ZABRANJENOG PUŠENJA

today2. juna 2022.

Background

Udubljen u istraživanje najnovijih teorija zavere, prezauzet svakodnevnim gledanjem u sunce i pentranjem po bosanskim piramidama, Ekrem nije ni primetio da je njegova zanemarena supruga pronašla novu ljubav – čuvenog rokera Seju Sexona!

Ovo je u kratkim crtama sadržaj novog, urnebesnog spota za pesmu ,,Ekrem” legendarne grupe Zabranjeno pušenje, u kojem je glavnog junaka, zaluđenog ravnozemljaša i ljubitelja alternativne nauke, dočarao popularni glumac Asim Ugljen.

Ovim spotom Zabranjeno pušenje najavljuje izlazak dvostrukog studijskog albuma ,,Karamba!„, sa 16 novih pesama, koji će u petak, 3.6. biti objavljen u svim zemljama sveta.

Spot je režirao Tomislav Fiket, koji godinama sarađuje s bendom i radio je i video spotove za pesme ,,Možeš imat’ moje tijelo“, ,,Mile Hašišar“, ,,Poso, kuća, birtija“, ,,Pupoljak“, ,,Počasna salva“, ,,Dobro dvorište“, ,,Modni guru“

,,’Ekrem’ je, kao i mnogi drugi tekstovi Seje Sexona, zapravo kratak i duhovit predložak za film, pa je suradnja s njim i Zabranjenim pušenjem bila prava pjesma. Ekrem je metafora za sve brojniju količinu likova koju su krenuli pištoljem na vodu gasiti svjetske požare, a zaboravili su zaliti cvijeće u svojoj bašti. Priča o čovjeku koji je izgubio dodir s realnošću, pokušavajući “pobjeći vlastitoj sudbini”, koji čuva svoje tijelo, dok truje svoj um najrazličitijim glupostima s interneta, bila je mi je posebno inspirativna, jer otvara mogućnosti za brojne komične situacije, koje ćete vidjeti u spotu“ – kaže režiser.

Ekremovu suprugu glumi članica grupe Zabranjeno pušenje Angie Zebec, a u ulozi njenog novog ljubavnika je frontmen benda i autor pesme Davor Sučić, odnosno Sejo Sexon.

,,Kada sam pisao,,Ekrem” – а nisam imao ideju da će biti baš tako mlad i zgodan kao Asim Ugljen, pa sam prilično zahvalan Tomislavu Fiketu koji mi je dao priliku da mu, makar u spotu, „skinem“ trebu – kroz smeh kaže Sejo i dodaje da je ,,Ekrem“ prvi u nizu spotova koji će oživjeti likove s novog albuma Zabranjenog pušenja ,,Karamba!”

FOTO: Screenshot

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

VIZELJ – LUD KAO ,,STRUJA“

Četvoročlani sastav Vizelj, objavio je peti singl naziva ,,Struja" sa predstojećeg albuma ,,Ne vidim te od dima". Svežim zvukom, zaraznom melodijom i živopisnim spotom Vizelj oživljava atmosferu beogradske scene s' kraja 90-ih i početkom 2000-ih. ,,Konačno možemo da kažemo da imamo pesmu koja će se svima dopasti! Spot predstavlja mešavinu onoga kako svaki bend želi sebe da vidi i onoga kako drugi ljudi vide bend. Ne znamo da li nam je […]

today1. juna 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA