Vesti

ŠABAČKI ,,EHOTON“ OBJAVIO ALBUM ,,EHO“

today1. novembra 2021.

Background

Afirmisani šabački muzičari su odlučili 2018.godine da spoje svoje kreativne energije i oforme novi alt/rock band pod nazivom EhoTon. Krenuli su sa spontanim probama, ali su brzo shvatili da rade nesto dobro i da ih pesme koje su u početku stvarali ispunjavaju u svom umetničkom, duhovnom i muzičkom smislu iako svako od njih pojedinačno ima svoj istančan ukus za umetnost. Sva ta različitost je stvorila jedinstvenu celinu i bend je počeo da funkcioniše i stvara sopstveni muzički izraz. U narednim godinama bend je učvrstio svoj muzički stav kroz mnogobrojne probe, žive nastupe i studijska snimanja.

Njihov višegodišnji zajednički rad rezultirao je albumom „Eho“. Sniman je u Studiju ROAD a za produkciju, miks, ali i značajnu pomoć oko aranžmana pesama bio je zadužen Dragan Alimpijević Pik.

„Od ovog albuma očekujem da će naći put do nekih novih slušalaca, šire publike“ kaže gitarista benda Predrag Daničić i dodaje: „mislim da album pruža dovoljnu muzičku i tekstualnu širinu da bude prihvaćen i od strane onih koji možda i nisu po difoltu u tom fazonu.“

Basista Jovan Yoker Parmaković kaže da je album produkt njihovih želja, osećaja i stremljenja: „Odraz četiri različita senzibiliteta i osećanja, spojen, upakovan i aranžiran kroz alternativni sound“

Bubnjar Milan Firca Arnautović kaže da su album „Eho“ izrodili posvećenost, rad i velika želja da se iskažu kroz muziku i reči iskažu njihove emocije, dok vokal Bojana Abazović dodaje da je ovo album bogat muzičkim idejama. „Rađen je veoma pažljivo, sa puno strpljenja i posvećenosti. Jedino nestrpljenje odnosi se na objavljivanje na koje se čekalo godinu dana! Bilo je ogromno zadovoljstvo raditi na njemu a to zadovoljstvo će lako prepoznati svako ko ga bude poslušao“ kaže Bojana.

Od snimanja do objavljivanja ovog izdanja došlo je do personalnih izmena u bendu te će na novim projektima koje EhoTon planira kao vokal nastupati pevačica Merlot Levert.

Album ,,Eho” dostupan je na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com, kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

FOTO: Dragan Đurđević

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,GOGOLL BORDELO“ DRUGO IME ARSENAL FESTA 2022.!

Multietnička džipsi pank-rok atrakcija, američki bend Gogol Bordello, drugi je potvrđen izvođač na 12. Arsenal festu u Kragujevcu (30.06. - 02.07.2022.), a u prostoru Kneževog arsenala nastupiće prve festivalske večeri, 30. juna. Bilo je predviđeno da Gogol Bordello još ranije sviraju na Arsenalu, međutim, zbog pandemije kovida 19,  nisu dolazili u Evropu. Krosover sastav sa Menhetna koji, u dobroj meri, inspiraciju za svoje pesme nalazi u tradiciji Balkana, stiže u Kragujevac […]

today1. novembra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA