Vesti

EGRET PREDSTAVLJA DEBITANSTKI EP ,,SILENT TURNS“

today16. novembra 2022.

Background

Pančevački muzičar i producent Petar Pupić, koji nastupa kao Egret, predstavlja svoj debitantski EP
„Silent Turns“ sa 4 pesme, koji je dostupan na svim digitalnim streaming platformama.

Pet godina je prošlo od izlaska prvog singla ,“Knot“, koji je Egretu doneo prvo mesto na regionalnom konkursu za kantautore ,,Poezika“ u Novom Sadu. Od tada do danas, Egret je objavio još jednu pesmu „My Isle“, svirao nekoliko puta – kao podrška Peteru Brodericku i Sari Renar, ali i solo (Kino Šiška Ljubljana, Kontakt Showcase Beograd, Sofar session). U međuvremenu kao producent, autor muzike, aranžer i instrumentalista, radio je na albumima i pesmama za druge muzičare, u saradnji sa Milanom Bjelicom (Buč Kesidi, Ljubičice, Iva Lorens).

FOTO: Promo materijal

Ko je tačno Petar Pupić? Neko bi rekao – jedan od najdarovitijih muzičara i producenata generacije, diplomac Berklee College of Music u Bostonu, pevač koji je oduševio Petera Brodericka tokom svog nastupa u Beogradu, neko čija muzika nosi drugačije strujanje energije… Petar je sve to, ali i ništa od toga, za mnoge je samo tajna koju ćemo sada pokušati da razotkrijemo još nekim slušaocima.

Egretov EP „Silent Turns“ je kao neki ponovo otkriveni private press album iz sedamdesetih ili osamdesetih. U isto vreme i starinski i moderan, sa slojevima zvuka, emocija i decenija. Zamislite svetove Sufjana Stevensa, Jamesa Blakea, Nicka Drakea, Chet Bakera, koji se preklapaju u jednoj tački, u jednom gradu, u jednoj osobi.

Uvodna „A Story For Them“ postavlja scenu, govori o večnoj ljudskoj opsesiji liderima, a violina (gošća Mirjana Nešković) i genijalna aranžmanska rešenja kao da nas vode na put u nepoznato. „Unveil“ je trenutak u kojem se zaljubite na prvi pogled i shvatate da ljubav može biti i utočište i neka vrsta eskapizma od anksioznosti i socijalnih interakcija. „Knot“  je dobio svoj definitivni oblik, moćan i hipnotišući, sa egretovskim ,,wall of sound“ vokalima na refrenu. Poslednja pesma je „No Time For a Letdown“ – himna ogorčenosti, razočaranja i nelagodnog prihvatanja novih, ubrzanih dinamika i krajeva odnosa izmedju ljudi. Ali, svaki kraj može da bude i novi početak, a ovaj album je više o počecima, nego o krajevima.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NEW BALKAN RIKATAKA RHYTHM JE DEBI ALBUM ALICE IN WONDERBAND-A

Ovo su drugačiji zvuci Balkana! Alice in WonderBand (Srbija) slavi neobičnu i uverljivu žanrovsku mešavinu na svom debi albumu “RikaTaka, New Balkan Rhythm” objavljenom 4. novembra za uglednu nemačku kuću “CPL-Music”. Vodeći publiku na putovanje Balkanom, dvojac se ne boji novih zvukova. S muzičkom tradicijom Balkana spajaju se, tako, akustični zvuci tela kao instrumenta, pri čemu narodne pesme iz Srbije, Hrvatske, Bosne, Severne Makedonije, Bugarske, Moldavije, Grčke, Turske, Kosova,pa čak […]

today16. novembra 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA