Vesti

E PLAY I BAJAGA U PRIČI ,,HOTEL JUGOSLAVIJA“

today19. novembar 2021.

Background

Alternativni bend E-Play objavio je danas, novi singl i spot ,,Hotel Jugoslavija” u kojem gostuje muzičar Momčilo Bajagić Bajaga, u produkciji RTS-a.

E-Play se nakon hvaljenog albuma ,,Sloboda“ (2018) oglasio novim izdvojenim singlom u vidu ugođajne ljubavne pesme, prožete retro pop prizvucima osamdesetih, koja je nazvana po mestu svog nastanka – čuvenom beogradskom hotelu ,,Jugoslavija“, u kome E-play ima prostorije za probe.

,,Jednog prehladnog, vetrovitog februarskog dana našli smo se Bajaga i ja u E-Play prostoriji u hotelu ‘Jugoslavija’. Bajaga se veoma lako nadogradio na moju muzičku temu, koju sam imala spremnu, i jako brzo je napisao jedan deo teksta. Kasnije je došao moj tekstualni deo“, rekla je pevačica i basistkinja Cvetković.

Prvu autorsku i izvođačku saradnju Cvetković i Bajagića, do koje je došlo usred i u inat pandemije, pred kraj su ,,sa svojim začinima“ obogatili članovi E-Play-a bubnjar Goran Ljuboja Trut i gitarista Nemanja Velimirović, kao i klavijaturista Bajage i Instruktora Saša Lokner.

„Iskreno, jako je lepo videti na licu mesta Bajagu kako piše stihove, koliko vodi računa o tekstu, kako sklapa rime i koliko su mu vokali važni u pesmi. Svi znamo talenat koji poseduje, dok je vedra energija koju ima neverovatna. Tako da sam u celom ovom procesu više nego uživala“, rekla je Cvetković.

Spot ,,Hotel Jugoslavija“ radio je Vuk Protić (stari saradnik E-Play-a u „Šamarčini“, „Slobodi“… kao i „Može da te ubije grom“, „Bilo bi lako“ Bajage i Instruktora) tokom pet septembarskih dana u Beogradu, u produkciji Radio-televizije Srbije.

,,Sa Vukom smo radili nekoliko spotova, a i Bajaga i Instruktori imaju višegodišnju saradnju sa njim, tako da nas Vuk dobro poznaje, pa je saradnja išla lako. Ovo je najveći E-play video projekat do sada. Spot je sniman tokom kišnog septembra, pomerali smo ga danima zato što nam je trebao sunčan dan“, otkriva Cvetković.

E-Play očekuje 27. novembar (21:00) specijalan koncert u dvorani ,,Amerikana“ DOB-a, gde će im se pridružiti na bini kao gosti brojni muzički prijatelji i saradnici.

FOTO: Nebojša Babić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

ŠAHT OBELEŽAVA TRIDESETICU SUTRA U KUGLAŠU!

Najdugovečniji beogradski ulični pank sastav Šaht nastupiće u klubu Kuglaš u subotu 20. novembra od 19,00h sati. „Proslavićemo još jedan tradicionalni novembarski svinjokolj, ovog puta u legendarnom Kuglašu“ kaže bend. Kao i do sada, i ovom prilikom će banda sa Vračara svirati pesme sa svih šest studijskih albuma, sa posebnim naglaskom na prvenac ,,Ti želiš Oi!" koji je objavljen pre tačno trideset godina! Bend Šaht nastao je davne 1989. godine. […]

today19. novembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA