Vesti

DVA FEBRUARSKA KONCERTA DARKA RUNDEKA I BIG BENDA RTS- A U BEOGRADU!

today25. oktobar 2023.

Background

Legendarni Darko Rundek održaće 8. i 9. februara 2024. (20.30) u beogradskoj MTS dvorani dva koncerta sa Big Bendom RTS. Velikan regionalne scene će po prvi put nastupiti u Srbiji sa uglednim orkestrom koji slavi veliki jubilej – 75 godina postojanja. Na beogradskim koncertima biće uživo predstavljen prošlogodišnji album „Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a – za vašu posljepodnevnu razonodu“.

Ovo izdanje je dobilo uglednu hrvatsku nagradu „Porin“ za najbolji pop album u 2022. godini. U MTS dvorani čuće se novom ruhu i u raskošnim aranžmanima veliki Rundekovi hitovi, što iz perioda Haustora, što iz solo karijere, koje publika u Srbiji uvek euforično prihvati – „Bi mog’o da mogu“, „Ruke“, „Apokalipso“, „Ena“, „Šejn“, „Šal od svile“...

Rundek sa zadovoljstvom ističe: “Album je vrlo dobro primljen. Bio sam ugodno iznenađen pažnjom i priznanjima koje je dobio, jer je džez obično manje primećen žanr. Nisam nešto lud za nagradama, ali mi je drago da povremeno dobijem neku. One su znak da neko ceni to što radim”.

U susret beogradskim koncertima Rundek kaže: „Vrlo sam radoznao i veselim se saradnji sa Big Bendom RTS-a. To je izvrstan orkestar sa mnogo dobrih solista. Veselim se takođe novoj vrsti susreta sa jedinstvenom beogradskom publikom. Naravno da je izazov svirati sa tako velikim muzičkim formacijama. Pri tome mi puno pomaže dobra saradnja sa dirigentom“.

Na pitanje koliko će se ovaj koncert razlikovati od dosadašnjih, Rundek naglašava: „Naravno da će se razlikovati, ipak sa mnom dolaze Igor Pavlica, stari koncertni drug u ulozi pratećeg vokala, trubača i sketera, i Maja Rivić poznata kao vokalna solistkinja Mimika Orkestra, da malo ublaže kontrast u odnosu na ono što se od mene obično može videti i čuti. Publika može očekivati puno zanimljivih i raznolikih pesama naslikanih bogatim i sjajnim bojama džez orkestra i elegantnog „croonera“ u kojeg se uživljava moja malenkost“.

Karte za oba koncerta se mogu nabaviti putem servisa Tickets.rs i na blagajni MTS Dvorane, po ceni od 3.400, 2.900 i 2.500 dinara. Karte će biti u prodaji od 24. oktobra.

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

DUBIOZA KOLEKTIV SLAVI 20. GODINA NOVIM VINILIMA: „APSURDISTAN“ I „WILD WILD EAST“

Nakon prva dva vinilna izdanja Dubioza Kolektiv nastavlja da obeležava 20 godina rada novim pločama! U izdanju Menarta objavljena su dva izuzetna albuma, ključni momenti diskografije najvećeg benda našeg podneblja – „Apsurdistan“ i „Wild Wild East“. U sledećim mesecima stižu i ostali albumi u rođendanskoj vinilnoj kolekciji. Na svoju desetu godišnjicu album „Apsurdistan“ dobio je i svoje vinilno izdanje. https://www.youtube.com/watch?v=FZZJeMKJV3M „10 godina nakon objavljivanja Apsurdistana, Ronaldo još uvek ne igra […]

today25. oktobar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA