Vesti

,,FROM APRIL TO DECEMBAR“ DUŠANA PETROVIĆA JE LEP ISKORAK U DOMAĆEM JAZZ I FUSION ZVUKU

today24. januara 2023.

Background

Džez album „From April to DecemberDušana Petrovića objavljen je nedavno za diskografsku kuću Multimedia Music.

Na albumu „From April to December“ nalazi se devet naslova različitog tempa i senzibiliteta. Nakon dve godine rada na kompozicijama i produkciji, dr Dušan Petrović je uspeo da iznedri muziku koja je neosporni pomak u muzičkoj industriji Srbije a pogotovu u žanru domaćeg jazz i fusion zvuka.

„From April to December“ je prvi džez album u njegovoj karijeri, iako se džezom bavi još od srednje škole, a i jedan je od prvih u Srbiji koji je završio dopisni kurs Berklee College of Music, verovatno jednu od najznačajnijih džez akademija na svetu.

Album je autobiografski, kompozicije su zvučne slike događaja i sećanja iz kompozitorovog života. Posvećene se članovima porodice koje Dušan voli i koje su imale i imaju ključni značaj u njegovom emotivnom životu. Naravno, ne zaboravljajući ni vernu Asju, psa koja svakako ima veoma važno mesto.

Na albumu sviraju prijatelji, bivši đaci i studenti prof. Petrovića, a pozitivna energija stvorena tokom rada na muzici, utkana je i u složene strukture aranžmana. Sjajni prijatelji muzičari sigurno su bili od izuzetnog značaja za stvaranje jednog ovako kapitalnog i originalnog dela.

Žanrovski, album nije namenjen samo jazz publici, pun različitih atmosfera, slika i pokreta čini ga prihvatljivim i usmerenim ka svim ljubiteljima dobrog zvuka i muzike.

Izdanje nas vraća u početnu poziciju nekadašnjih slušalaca – album se sluša u celini sa punom pažnjom.

„To je muzika koja se sluša i gleda. Ako je uloga umetnosti iskreno prikazivanje sopstvenog stanja duha, onda sam u potpunosti uspeo“ kaže Dušan Petrović.

Izdanje „From April to December“ dostupno je na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com, kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

FOTO: Album Cover

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

„BATES“, FESTIVAL KLUPSKIH BENDOVA, PREDSTAVLJA – SKYLIMIT!

Drugi nastup u nizu serijala svirki u okviru festivala klupskih bendova „Bates” biće održan u subotu, 28. januara od 20h u klubu Kuglaš (Đušina 5), kada će se publici predstaviti pop/rock/disco/house sastav Skylimit iz Beograda. Polazeći od činjenice da je samo nebo granica, u svojoj muzičkoj kuhinji spojili su razne ukuse, domaće i strane, a pop, fank, disko i rok su glavni začini. Noževi su im oštri još od 2019. […]

today24. januara 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA