Vesti

DUBIOZA KOLEKTIV SLAVI 20. GODINA POSTOJANJA IZDANJEM KULTNIH ALBUMA NA VINILU

today15. septembra 2023.

Background

U veseloj proslavi povodom 20 godina rada, Dubioza Kolektiv, po prvi put predstavlja svoje prekretničke albume na vinilu. U pitanju su dva kultna izdanja koja su pokrenula Dubiozinu lavinu – „Firma Ilegal“ i „5 do 12“, a koji su upravo danas objavljeni!

Ova muzička poslastica samo je početak, jer uskoro planiraju da objave i ostale albume u ovoj rođendanskoj vinilnoj kolekciji.

„’Firma ilegal’ i ‘5 do 12’ su prvi albumi koje smo izdali na našem jeziku. Ako volite Dubioza Kolektiv, a niste fejzbukaš, instagramdžija, tiktoker, youtuber, spotifajdžija niti dizeraš, nego ste nekim slučajem gramofondžija, našiljite svoje gramofonske iglice, jer su prva dva vinila odštampana, a ostali stižu, uskoro“ – izjavila je Dubioza povodom svojih prvih vinilnih izdanja.

„Firma Ilegal“, hronološki gledano, treći je studijski Dubiozin album, originalno objavljen 2008. godine. Od ukupno 8 pesama, izdvojili su se singlovi „Svi u štrajk“ i „Šuti i trpi“, a kao gosti u dve prilike pridružili su im se Frenkie (u pesmi „Dosta“) i Gino Banana iz Kultur Shocka (u pesmi „Stav). Najveći hitovi ipak sa ovog albuma, su pesme koje su vremenom postali klasici – „Blam“ i „Vlast i policija“.

Samo dve godine kasnije, otkucalo je „5 do 12“, i u tom trenu Dubioza je bila na putu da postane najveći nezavisni bend regiona. Da tamo i stigne, pobrinule su se pesme koje spadaju među najpopularnije regionalne singlove poslednje decenije – „Vidi, vidi, vidi“ (gde se kao gost pridružio Saša Lošić), „Kokuz“ i, naravno, „Walter“. Ovaj album direktno je lansirao grupu u headline slotove najvećih pozornica regiona i pokrenuo internacionalnu karijeru kakvu nije imao ni jedan izvođač sa ovih prostora.

Oba izdanja, kao i uostalom celokupna njihova diskografija, bili su dostupni za besplatan download na službenoj web stranici benda. Tada su, u vreme objava istih, upravo to bili prekretnički diskografski potezi koji su osigurali da fanovi najbrže dođu do Dubiozine muzike. Danas, na navršene dve decenije rada, kako bi proslavili ovu okruglu brojku živciranja ministara, naših poslanika, Dubioza Kolektiv donosi serijal limitiranih vinila svih svojih albuma.

„Firma Ilegal“ i „5 do 12“ biće uskoro dostupni i na našem tržištu kao i na Menart online prodavnici, a naredna Dubiozina izdanja stižu u nadolazećim mesecima!

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NAGRADA MILAN MLADENOVIĆ 2023. U OKVIRU FESTIVALA ,,MODRO I ZELENO”

Dodela Nagrade Milan Mladenović u organizaciji Zadužbine Milana Mladenovića ovog septembra se seli u Makarsku, gde će prigodno biti obeležen i rođendan frontmena EKV - a. Takođe, Rock radio će, počastvovan, podržati ovu veoma važnu manifestaciju dodeljujući mikrofon najboljem pevaču! Osim što je Makarska rodni grad Milanove majke Danice, i što mu je dugo bila letnji dom, Milanu Mladenoviću je Makarska bila i inspiracija za mnoge pesme, posebno za ,,Modro […]

today15. septembra 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA