Vesti

DUBIOZA KOLEKTIV I DINO ŠARAN PONOVO UDRUŽUJU SNAGE!

today17. april 2024.

Background

Singl “U3PM” opušteno, ali jako ozbiljno upozorava da slučajno ne upalite TV jer bi sve lako moglo otićI u tri fine materine. Ovo je ujedno i prvi singl sa Dubiozinog nadolazećeg studijskog albuma.

 

Najveća grupa naše regije i jedan od najuticajnijih pop rock autora ovih prostora, Dubioza i Dino Šaran, u još jednoj saradnji vešto seciraju mentalitet ljudi uz prstohvat snažnih poruka.

Novi singl i live spot sniman je u Kinu Bosna, a motivima odaje ideju pesme.

 

photo: Dubioza Kolektiv, Dino Šaran promo

 

“Pesma je nastala na jednom tipičnom sarajevskom derneku. Govori o iskonskoj potrebi čoveka da pojegne od apokaliptične realnosti i traženju spasa u raskošnoj mezi, bogatoj ponudi pića i rekreativnih droga. Pesma sadrži nepoznate reči: „stelja“ – suvomesnati ovčiji proizvod, „hajr“ – dobro i „u 3 p.. m….“ – mesto lošeg događaja“ – poručila je Dubioza, a Dino Šaran se nadovezao: „Ovom prilikom potvrdjujem sve što su izjavile kolege iz DK. Neke od najboljih ideja nastaju upravo na dernecima. Tako je bilo i ovaj put.“

 

Nakon ranijih saradnji Dubioze i Šarana na pesmama kao što su “Autopilot” i “Zemlja gori” dovoljno je samo pogledati komentare slušaoca i jasno je da njihove poruke duboko odjekuju regionom. Još jedna fantastična saradnja na pesmi “U3PM” dokaz je da svojim tekstovima i muzikom pogađaju u centar.

 

Nakon izuzetno uspešne prošle godine i turneje “20 Years High” kojom su obeležili dve decenije na sceni, izbacili veliku vinilnu kolekciju, rasprodali koncerte po Evropi i Meksiku, Dubioza se upravo vratila i sa dugačke australijsko – novozelandske turneje. No, i beogradska publika uskoro će doći na svoje, jer grupa stiže u junu na beogradski Beer Fest.

Nova pesma pokazuje da i u 21. godini postojanja najveća grupa naše regiona neće dizati nogu sa gasa i daje prvi ukus novog studijskog izdanja.

Saradnja Dubioze Kolektiv i Dine Šarana na pesmi “U3PM”, u izdanju Menarta, dostupna je na svim streaming servisima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo: pexels (Luis Quintero)

Written by: Nikola Kalinov

Previous post

Vesti

,,NEKA DANAS POPRAVI JUČE“ – NOVA PESMA KRAJNJEG SJEVERA O ČOVEKU I GRADU

Nakon što su se prošle godine predstavili publici sa prvim singlom, podgorički kvartet Krajnji sjever objavio je novu pesmu. „Neka danas popravi juče” naziv je nove audio trake ovog sastava. Drugi singl grupe Krajnji sjever na dramatičan način opisuje usamljenost u gusto naseljenoj sredini, ali i podseća da je za promenu dovoljan trenutak. „I ova pjesma, kao i prethodna, donosi jednu univerzalnu temu. Identifikacija sa njom je laka. Novo vrijeme […]

today17. april 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA