Vesti

,,DRUMATTIC“ JE NOVI ZVUK NA SCENI, A ,,DEMON JE OD ŠEĆERA“

today3. decembar 2021.

Background

Na domaćoj sceni nije tako čest slučaj da bubnjar odluči da istupi ispred benda i ostvari sopstvene ideje kroz lični muzički izraz, zato nam je posebno zadovoljstvo da možemo da predstavimo Drumattic-a i njegov prvi singl ,,Demon je od šećera”.

Bogdan Zdjelar (Drumattic) rođen je u Beogradu, a poslednjih 15. godina, zadužen je za gruv mnogih bendova kako na domaćoj, tako i na inostranoj sceni. Njegov stil obuhvata i kombinuje brojne muzičke žanrove, a u prvom singlu možete da čujete kako koristi elemente trip hop-a i elektro pop-a.

Singl koji je pred vama predstavlja njegov prvi autorski rad na kojem je bio zadužen za muziku, aranžman, klavijature, programiranje, kao i miks i produkciju.
Osim ostvarivanja ličnog izraza, ovakvi projekti dovode do novih kreativnih saradnji, pa je pesmu ,,Demon je od šećera” obeležio snoliki glas Katarine Vukoman, kao i njen tekst u kojem se izdvajaju stihovi ,,Šta ne menjaš, to biraš“, koji se mantrično ponavljaju. Uz Katarinu Vukoman pesmi je doprinela i električna gitara Ivana Balvanlijeva koja ispunjava atmosferu i solažom obeležava kulminaciju kompozicije.

 

FOTO: Promo materijal, Glitch records

,,Demon je od šećera” će zasigurno ostati upamćen i po muzičkom videu, čiju režiju i postprodukciju potpisuje Daniel ,,Stavro” Girizd, već poznat domaćoj sceni po upečatljivim vizuelnim radovima, koji savršeno dopunjavaju muzički izraz autora, a u ovom slučaju i ostvaruju zajednički scenario Bogdana Zdjelara i Katarine Vukoman.
U ovakvom minimalističkom spotu vrlo važnu ulogu igraju kostimi, pa se u ovu bogatu saradnju upisuje i Nevena Ivanović NEO Design, čije kostime nose glavni protagonisti videa (Katarina i Bogdan).

Ovaj singl će zasigurno osvežiti scenu Dramatikovim muzičkim doživljajima, a sudeći po debitantskom singlu, možemo da očekujemo još puno odličnih pesama i saradnji.
Drumattic nam obećava muzikom nove prostore za istraživanje i osluškivanje, a nama ostaje samo da se prepustimo.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,IRON MAIDEN“ U BEOGRADU 24. MAJA 2022.!

Jako lepa vest za mnogobrojne fanove velikog Iron Maiden-a je da su na listu gradova kroz koje će proći turneja ,,Legacy Of The Beast 2022” dodali i Beograd! 24. maja 2022., u beogradskoj Štark Areni će se po rečima organizatora desiti audio - vizuelni spektakl vredan pamćenja, a specijalni gost Iron Maiden -a to veče će biti Lord Of The Lost. Ulaznice će biti puštene u prodaju 6. decembra u 10:00 […]

today2. decembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA