Vesti

DONACIJA PRIKUPLJENA NA KONCERTUU ČAST ĐURIČIĆA PREDATA TIRŠOVOJ!

today20. jun 2022.

Background

Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, predata je donacija, prihod od koncertnih karata humanitarnog koncerta u čast Dragoljuba Đuričića. Predstavnici muzičara učesnika koncerta, gitarista i autor Dragoljub Jelić, gitarista i autor Nikola Čuturilo, autor i pevač Dejan Cukić i bubnjar Andrija Đuričić, sin Dragoljuba Đuričića, zajedno sa organizatorom koncerta Lampshade Media i kompanijom Nurdor u prostorijama dečje klinike, predali su donaciju namenjenu opremi za lečenje malignih bolesti kod dece.

Koncert u čast legendarnog preminulog bubnjara Dragoljuba Đuričića, održan je 24. februara u beogradskom pozorištu Atelje 212. Sav prihod od ulaznica od početka bio je namenjen Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

,,Dijagnostika i lečenje malignih bolesti kod dece su kompleksne i zahtevaju značajne novčane investicije. Najveći deo troškova pokrivaju bolnice i Republički fond za zdravstveno osiguranje. Međutim, najsavremenija oprema nije uvek dostupna, zbog čega je kontinuirana pomoć dobrodošla.“, kaže Asist. dr. Jelena Lazić i dodaje:

,,Donacija sa koncerta je upotrebljena u svrhe kupovine dve pumpe za primenu hemioterapije, koje omogućavaju precizni protok citostatskih i drugih lekova. Takodje, kupljen je i pulsni oksimetar za bolničke uslove, aparat čiju su upotrebnu vrednost mnogi prepoznali tokom poslednje dve i po godine pandemije. Dobar deo citostatika je fotosenzitivan, što znači da se infuzione boce ne smeju izlagati direktnoj sunčevoj svetlosti, zbog čega je u toku i nabavka medicinskih zastora/zavesa, koje se lako održavaju i imaju navedeni protektivni karakter. Zahvaljujemo se naiskrenoj podršci i ne zaboravljamo da ovo nije prva akcija posvećena deci oboleloj od raka, sa učešćem doajena naše rok scene.“

Želja porodice kao i Dragoljubovih prijatelja koji su se okupili oko ovog koncerta, jeste da se nastavi tradicija bubnjarskih večeri koju je on uspostavio i da mu se ubuduće svake godine koncertom oda počast za velike zasluge i trag koji je ostavio u domaćoj muzici.

Sin preminulog bubnjara, Andrija Đuričić o tome kaže:

,,Velika mi je čast i privilegija što smo uspeli da pomognemo onkološkoj klinici i ovo nama malo nekome znači mnogo. Moj otac je celog života pomago ljudima i sada bi bio zadovoljan i srećan da smo pomogli. Zahvaljujem se kolegama i svima koji su učestvovali, što smo uspeli da prikupimo potrebnu donaciju i predamo je Univerzitetskoj dečjoj bolnici u Tiršovoj .“

FOTO: Promo materijal Lampshade media

U organizaciji izdavačke kuće Lampshade Media, uz kompletnu podršku Ateljea 212, na koncertu u čast Dragoljuba Djuričića svirali su Vlatko Stefanovski, Jan Stefanovski, YU grupa, Kerber, Nikola Čuturilo, Dejan Cukić i Spori ritam bend, Ðurađ Ðuričić, Duda Bezuha, Aleksandar Lokner, Džoni Dunkić, Peđa Milanović, Dragoljubovi bubnjari i Beogradska reprezentacija bubnjara.Program je režirao Milutin Petrović,a vodila ga je glumica Gorica Popović.

FOTO:  Željka Dimić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

A.N.D.R. DONEO ZVUK NJUJORKA SA ALBUMOM ,,U KRUG“

Muzičar školovan na Berkliju donosi zvuk Njujorka u Beograd i predstavlja nove glasove srpskog popa na albumu ,,U KRUG"! Andrija Gavrilović odnosno A.N.D.R., muzički producent i trubač školovan na Berkliju, predstavio je album ,,U KRUG" na kome gostuju nova lica lokalne scene. Njegove kompozicije upotpunili su neki od najistaknutijih artista novog pop talasa – Luka Rajić, Manivi, Nataleé, Retrospektiva, MaatBandy (Gramophonedzie), Ana Protulipac (IrieFM), ILIJA, Jana Vuković, Arya i ANJA.  […]

today17. jun 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA