Vesti

DETOUR U BARUTANI!

today6. septembra 2021.

Background

Elektro-akustična pop-atrakcija Detour će u četvrtak 16.09.2021. izvesti svoje najveće hitove na otvorenoj pozornici Barutane u Beogradu!

Detour je prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, savremenog elektro-akustičnog pop-zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum’n’bass i ponekom country notom.
Njihov već rasprodati koncert je trebalo da se održi 13.03.2020. ali je zbog pandemije odložen.

Detour sada dolazi u Beograd da predstavi repertoar, koji je u međuvremenu dopunjen sa tri nova hita. Tokom 15 godina postojanja svojim glasovima i talentom sastav su obeležile pevačice Maja Posavec, pa Gina Damjanović, da bi im se početkom prošle godine priključile Karla i Dora, dva nova ženska vokala. Ova tranzicija je, prema rečima frontmana – autora, aranžera, producenta i gitariste Nenada Borgudana, bila apsolutno artistička odluka, a singlovima Šarena, Slavlje i Hawaii otvorili su priču budućeg, šestog albuma.

Njihova prva dva albuma ,,Detour“ i ,,TV“ doneli su hitove ,,Ljeto počinje“, ,,Mjesec“,,, Gledano sa strane i Prijatelj“, dok ih  je treći album ,,A što ak’ ja…“  katapultirao u veliku atrakciju prikačivši im titulu ,,perjanice novovalnog popa“. CD nošen singlovima ,,Srce veliko“, ,,Snijeg“, ,,Daleko“ i ,,Plešem sama“, osigurao im je top-mesta u većini godišnjih izbora i Porina za najbolji pop-album 2014. godine.

Pesma Zaljubila sam se je 2016. godine od Hrvatske diskografske udruge dobila priznanje za najčešće puštanu na radiju, a 2017. im je donela nagradu Porin u kategorijama „Pjesma godine“ i „Najbolja izvedba grupe s vokalom“.

Mogu da se pohvale i nagradom za grupu godine 2016. koju je popratio i cenjeni album ,,DETOUR 10″, ponudivši novo čitanje poznatih pesama, snimljenih u osveženim i promenjenim aranžmanima.
Aktuelni album ,,Tourdetour“ je uspešno najavljen pesmom Biram, a niz hit singlova nastavile su ,,Bez tebe“, ,,Vikend“, ,,Skrivena“, ,,te Ima i nema“.  Nagradu Rock&Off u Pop&off kategoriji su albumu dodelili novinari. Na Porinu je dobio nagradu za „Pop-album“ godine i „Najbolju izvedbu grupe s vokalom“. 

Već spomenutim novim singlovima ,,Šarena“, ,,Slavlje“ i ,,Hawaii“ Detour je nastavio da osvaja vrhove top lista i srca publike, a u Beograd stižu premijerno u novoj postavi, pa će u Barutani konačno održati novi nastup pred publikom kojoj je još uvek u sećanju sjajan klupski koncert održan pre dve godine na festivalu Indirekt.

Ulaznice kupljene za koncert koji je trebalo da se održi 13.03.2020. u Domu Omladine, važe i za novi nastup u Barutani. Zbog većeg kapaciteta u prodaju je pušten dodatni kontigent po ceni od 1200 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti na tickets.rs i u Dallas Music shop Knez Danilova 58.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

2 CELLOS STIŽU U BEOGRAD NA PROLEĆE

Nakon što su proveli poslednjih deset godina zajedno kao 2CELLOS, objavili šest studijskih albuma, skupili milijarde strimova, nastupili na kultnim lokacijama širom sveta i prodali skoro milion karata za svoje električne nastupe uživo, duo Luka Šulić i HAUSER danas najavljuju sledeći deo svetske turneje i otkrivaju da će 2022. biti poslednja zajednička turneja pod nazivom 2CELLOS. Beogradski koncert sastava 2CELLOS održaće se 23. maja 2022. godine u Štark Areni. Ulaznice […]

today6. septembra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA