Vesti

,,DOBRO JUTRO“ NAM ŽELI DESPOT TOMIĆ SVOJIM NOVIM SINGLOM I VIDEO SPOTOM

today23. novembar 2021.

Background

Despot Tomić je izbacio novi video spot za svoj novi singl ,,Dobro jutro“.

Ovo je prva pesma koja je snimljena za njegov, drugi po redu, album imena: ,,Dani jutra broje“, a sve je išlo jako brzo.

Zoran Švigir (koproducent) nakon prvog preslušavanja okrenuo se prema Despotu i rekao mu: ,,Pa ovo je radiofonično!”; što ga je užasno nasmejalo ,jer nije očekivao da će se ikada taj termin upotrebiti u kontekstu sa njegovom muzikom.

Despot Tomić je muzičar iz Mrkonjić Grada koji poslednjih nekoliko godina živi i stvara u Beču. Sa svojih otprilike 17 godina Tomić započinje opsesivno svirati gitaru i pritome strelovito napreduje, tako da već iste godine započinje nastupati na lokalnoj sceni sa svojim prvim bendom Manje Posla. Dve godine kasnije Tomić se seli u Beč gde svira u raznim blues, jazz i rock bendovima od kojih najdugotrajniji biva Psychedelic Love. Svoju sviračku inspiraciju i uzore pronalazi u velikanima blues i rock muzike: Jimi Hendrixu, B.B. Kingu i Eric Claptonu, dok svoju autorsku inspiraciju, kako to sam navodi, zahvaljuje Kurt Cobainu, Noel Gallagheru i Jeff Buckleyu. Između 23. i 25. godine života Tomić piše i sklapa neke od pesama koje će se kasnije pronaći na njegovom debitantskom studijskom albumu ,,antiRomeo”, u periodu života kada ne poseduje strogu definiciju sebe kao stilski određenog muzičara.

,,antiRomeo” jungovski se može opisati ili objasniti kao njegova sena, njegovi su to najgori impulsi, neka vrsta studije konflikta unutar njega samoga, između dobra i zla, svetla i tame, tanka oštrica onoga što on jeste i što nije. Sniman u studiju Rambo Amadeusa u Beogradu tokom prve polovine 2020. godine, a na albumu osim Tomića koji je autor muzike, tekstova i aranžmana sudeluju Vojno Dizdar na klavijaturama, Vladimir Čukić na bas gitari, Marko Kuzmanović i Pedja Milutinović za bubnjevima.
Za budućnost Despot Tomić priprema celi niz novih pesama koje su već u nastajanju.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

GAZORPAZORP U PRAVOM TRENUTKU SA NOVIM SINGLOM: ,,OUTRO“

Mladi srpski post-punkeri Gazorpazorp predstavljaju novi video-spot za pesmu ,,Outro", koji je već četvrti single/spot sa prošlogodišnjeg EP-a ,,Od vazduha i sunca" (Moonlee Records). Animirani spot je rezultat saradnje mladog tandema – spot je osmislio i režirao Ilija Petrović, dok se  Nikola Mijailović pobrinuo za animaciju. Ilija o spotu kaže: ,,Outro je moja omiljena pesma sa ploče benda Gazorpazorp, zato što u njoj ima puno muzike. Uz muziku se lepo […]

today22. novembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA