Vesti

,,DEAD CAN DANCE“, PONOVO U BEOGRADU, NA PROLEĆE 2022. GODINE!

today20. septembar 2021.

Background

Dead Can Dance se vraća beogradskoj publici 12. maja 2022. godine!

Nakon izuzetno uspešnog prvog susreta u našoj zemlji 2019. godine, novi koncert održaće se u Štark Areni.

Domaća publika će, dakle, još jednom imati priliku da uživa u bezvremenom i magičnom zvuku ove nesumnjivo najznačajnije svetske world music grupe, a po mišljenju mnogih i jedinstvenog muzičkog fenomena i to u specijalnoj konfiguraciji Štark Arene, nakon 40 godina postojanja grupe.

Iako evropska turneja, koja je najavljena za 2021. godinu i odložena zbog Covida, nije predviđala nastup u Srbiji, uz trud Charm Music-a i srpska publika će u 2022. osetiti iskonsku čar muzike Dead Can Dance-a.

,,Izuzetno se radujemo povratku i turneji po Evropi u aprilu, maju i junu 2022. godine. Kao i svi, uželeli smo se živih koncerata i jedva čekamo da se vratimo na binu i sviramo za vas. “ – poručili su Lisa i Brendan.

Lisa Džerard, jedan od najlepših svetskih vokala i muzički genije Brendan Peri, već decenijama ljubiteljima muzike prenose svoj svet dubokog umetničkog integriteta, koji neopisivo privlači i poklonike alternativne rok muzike. Na svoj zajednički put krenuli su još 1981. godine u Melburnu, i od tada njihova muzika uspešno izbegava okove prostora, vremena i žanrova i stvara neverovatan opus inspirisan zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, severne Afrike, Mediterana i šire.

Ovaj sastav godinama priča neispričane priče ljudskog duha u kojima nema granica između zemalja, rasa, religija i jezika. Dead Can Dance ne stvara muziku, već magiju, koji svi mogu razumeti i osetiti.

Iza njih je već osam studijskih i tri live albuma, i mnogo uspešnih svetskih turneja. Komponovali su muziku za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji Gladijator Ridlija Skota. Lisa Džerard i Brendan Peri imali su i prekide u zajedničkom radu, za vrijeme kojih su gradili uspešne solo karijere, a šest godina nakon albuma Anastasis, okupili su se 2018. godine na albumu Dionysus, a u sklopu svetske turneje nastupili su i u Beogradu 2019. godine, na koncertu koji će se dugo pamtiti.

Sledeće proleće Dead Can Dance karavan deli svoju magiju sa publikom u Beogradu, a ulaznice za ovaj jedinstveni koncert u organizaciji Charm Music-a, krenuće u prodaju putem Tickets.rs sistema u petak, 17. septembra, u 10 sati, po cenama od 2600 do 4500 dinara.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

PONOVO SE BUDI GRUPA ,,STRAIGHT MICKEY AND THE BOYZ“!

Straight Mickey and the Boyz su poznati kao grupa koja već više od decenije žari i pali regionom. Prepoznatljivi su po energiji i direktnim i britkim tekstovima koji izražavaju kritički stav prema mestu i trenutku u kom se nalaze, pa je u skladu sa tim ,,Čovek koji ima obaveze", album objavljen pre skoro dve godine, sada još aktuelniji nego u trenutku izlaska. Straight Mickey and the Boyz usled pandemijskih okolnosti […]

today13. septembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA