Vesti

REIZDANJE ALBUMA ,,RUKE“ DARKA RUNDEKA JE USKORO TU

today11. oktobar 2022.

Background

Darko Rundek i Metropolis Music najavljuju reizdanje remasterizovanog albuma ,,Ruke“ na disku i dvostrukom 180-gramskog vinilu!

Pre punih 20 godina izašao je fenomenalni, legendarni album „Ruke“. Okruglu godišnjicu, Darko Rundek i Metropolis Music, odlučili su da obeleže izlaskom remasterizovanog reizdanja na dvostrukom, 180 – gramskom vinilu u boji i na CD-u. Na vinilu se, kao bonus, nalaze četiri neobjavljene verzije pesama: „Untitled II“, ,,Grane smo na vjetru“, ,,Tranzit“ i ,,Kao vjetar“.

Album ,,Ruke“ snimljen je u Parizu sa grupom muzičara koja je kasnije postala Cargo Orkestar. Ova ploča etablirala je Darka Rundeka kao World Music izvođača.

„Prije 20 godina zagrebački MENART i beogradski Metropolis Records su objavili album Ruke.On je bio plod moje pariške avanture sa Isabel na violini, Dušanom Vranićem na klavijaturama, Đanijem Pervanom na udaraljkama, Vedranom Peternelom na zvučnim efektima, snimanju i produkciji, uz sudjelovanje još desetak francuskih i hrvatskih glazbenika.Ruke je 2004. za svijet objavila i berlinska Piranha Musik.Taj nas je album uveo na međunarodnu scenu. Na njemu se utemeljio Rundek CARGO Orkestar, koji je skupa “jahao” desetak godina. Bila je to vrlo nadahnuta suradnja i zahvalan sam na iskustvima i novim pogledima koje je otvorila”, izjavio je Darko Rundek.

CD „Ruke“ će u zvaničnoj prodaji biti od 14.10. Prednarudžbine albuma po posebnoj, povlašćenoj ceni su krenule ovog ponedeljka putem linka: https://www.metropolismusic.rs/ruke-remastered-2022.6227879.html

Prvi singl sa remasterizovanog albuma „Ruke“ je pesma „Sjaj što izdaje (remastered)“. Pesma „Sjaj što izdaje“, originalno je pisana za film „Tri muškarca Melite Žganjer“. Povodom ovog jubileja, Dalibor Barić joj je skrojio i sašio prekrasno novo video – ruho. Dalibor Barić poznati je multimedijalni umetnik, autor kratkometražnih animiranih i eksperimentalnih filmova, muzičkih spotova, stripova, instalacija, crteža i kolaža čiji se animirani film „Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa“ našao u konkurenciji za prošlogodišnju nagradu Oscar.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA