Vesti

DANIEL MIHAJLOVIĆ JE ,,DEČAK OD 700 GODINA“

today21. decembra 2021.

Background

Tačno godinu dana nakon EP-a „Vremeplov“, Daniel Mihajlović je objavio novi EP, ovoga puta sa pet novih pesama, pod nazivom „Dečak od 700 godina“!

EP je u novembru najavljen video spotom za pesmu „Master Mantra“, a sada je publici dostupno svih pet pesama sa ovog izdanja.

,,Neke od pesama sam cele čuo u glavi, potpuno gotove. Ne pričam o zanatskom delu, već o “boji” pesama, fluidu koji nose… Tekstovi pesama, u trenutku snimanja vokala, bili su jako dugi, bezbroj listova papira razbacanih po stolu, podu, gomile stihova“, kaže Daniel o procesu nastajanja ovog EP-a i dodaje:

 „Tokom snimanja, meni najsnažnije slike u stihu sklapale su se kao delovi slagalice u tekst pesme, rokenrol pesme, diktirale da li da ih šapućem, ispričam energičnije, zarežim… da samom sebi poverujem kada ih izgovorim.To mi je najbitnije.“

Daniel dodaje da se sličan proces dešavao i sa muzikom: „Stihovi su je birali. Osećam kao da nemam ništa s tim i dobro je da je tako.“

Kao i uvek, Daniel je i za ovo izdanje imao sjajne saradnike:

„Beskrajno sam zahvalan svima vama koji ste mi dodavali boje i četkice prilikom slikanja ovih pesama, pre svega draguljima ovog izdanja – Marku Vidojeviću i Milanu Petroviću, zatim divnoj Mileni Branković i Ivanu Damjanoviću-Korkiju. Bez vas, ovo bi bila hrpa skica ugljem na papiru lošeg i pijanog slikara, a ne kolekcija ulja na platnu, takođe pijanog, ali malo boljeg slikara. Hvala Mono Putniku na dragocenim savetima. Ljubav i naklon do središta Zemlje za vas” kaže Daniel.

EP „Dečak od 700 godina“ dostupan je na svim relevantnim strimig servisima. Svih pet pesama je i ekranizovano, a video spotove možete pogledati na You Tube kanalu diskografske kuće “Multimedia Music“, koja stoji iza ovog izdanja.

FOTO: Promo materijal, omot albuma

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

ŠAJZERBITERLEMON DONOSI ,,STREPNJU“

Beogradski alternativni rok trio Šajzerbiterlemon je objavio ,,Strepnju", singl i spot kojim najavljuju njihov dugo očekivani drugi album. Ovo je prvi novitet popularnih Šajzera posle skoro dve godine, a režiju spota potpisuje njihova bubnjarka Ana Đurović, kojoj je ovo debitantsko ostvarenje u svetu muzičkih spotova. Za kameru je bila zadužena Ana Žeželj, dok montažu potpisuje Janja Bilbija. Pesma je nastala u jesen 2019. godine uoči velikog nastupa na Hali Gali […]

today20. decembra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA