Vesti

DAMIR IMAMOVIĆ U DOMU OMLADINE BEOGRADA 16. MARTA

today18. januara 2023.

Background

Kontra Rights i Pop Depresija imaju čast da vas pozovu na koncert Damira Imamovića u Domu omladine Beograda u četvrtak 16. marta od 20h. Specijalni gost na koncertu biće mladi banjalučki muzičar i pesnik Igor Božanić. Ulaznice su u prodaji na svim punktovima tickets.rs i gigstix, online, kao i na blagajni Doma omladine. Prvih 100 ulaznica prodavaće se po promo ceni od 1200rsd, druga cena karte je 1500, a poslednji
kontingent karata prodavaće se po 2000 dinara.

Tu negde, na prelasku sevdaha u bluz ili folka u soul, tradicije u futurizam, istorije u mitove i snova u maštanje Damir Imamović stvorio je svoj muzički svet. Moćan, uzbudljiv i prepun običnih ljudi koji se bore za sebe i svoju porodicu, prijatelje i zemlju na kojoj žive. Ova muzika leči i nadahnjuje, a svaki koncert je prilika da se obnovimo energetski i ljudski.

Damir Imamović jedan je od najznačajnijih predstavnika sevdalijske scene Balkana. Odrastao je u muzičkoj porodici, prvi album snimio je još 2006. godine, a nastupao je po celom svetu – od Balkana i Evrope, preko Kine, SAD-a, Meksika, Japana i Indije. Radio je sa producentima kao što su Kris Ekman (Chris Eckman – ,,Dvojka“) i Džo Bojd/Andrea Gertler (Joe Boyd, Goertler – ,,Singer of Tales“), dobitnik je nekoliko bitnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, proglašen je ,,Najboljim evropskim umetnikom u oblasti world music-a“ (Songlines Magazine, 2021), a njegov poslednji album „Singer of Tales” dobio je prestižnu nagradu nemačkog Udruženja muzičkih kritičara (2020).
Na proleće Damir će objaviti novi album, koji je nastao u saradnji sa fantastičnim piscem Aleksandrom Hemonom i koji će u isto vreme biti saundtrek romana “The World And All That It Holds” i muzičko delo za sebe. Sarajevo i tradicionalna muzika ovog grada čine bitan deo radnje novog romana autora koji je stvorio dela kao što su ,,Pitanje Bruna“, ,,Ljubav i prepreke“, ,,Knjiga mojih života“, ,,Čovek bez prošlosti“, ,,Projekat Lazarus“, ,,Kako su nastali Ratovi zombija“ i koji je bio koscenarista serije ,,Sense8″ i filma “The Matrix Resurrections”. Izdavač albuma je prestižni Smithsonian Folkways Recordings.

Damir Imamović u Beograd dolazi na prelasku ,,Singer of Tales“ turneje u promociju novog albuma, a uz njega na bini će biti istanbulski maestro Derija Tirkan (Derya Türkan) i slovenački kontrabasista Žiga Golob.

Igor Božanić je muzičar i pesnik iz Banjaluke, koji studira i živi u Beogradu. Muzikom se bavi od 2016. godine, a možda ste ga primetili kada je nastupao pod imenom Sir Croissant, pošto je svirao na brojnim regionalnim festivalima – MENT, Indirekt, Americana Night, Novi Val… ali i kao gost na koncertima Marisse Nadler i Passenger-a u Zagrebu i Ljubljani. Kao Sir Croissant objavio je nekoliko EP izdanja, a za prvo predstavljanje svetu kao Igor Božanić objavio je “Runo” u martu 2021. godine.

FOTO: Almin Zrno

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

PROJEKCIJA I TRIBINA DOKUMENTARNOG FILMA ,,SUŽENI SNOVI – REPETITOR U CZ-U“ JE U K.C. GRADU!

U četvrtak, 9. februara u 20h u Kulturnom centru Grad biće održana projekcija dokumentarnog filma „Suženi snovi - Repetitor u CZ-u“, koji predstavlja priču o koncertu beogradskog rok sastava Repetitor na šetalištu najvećeg zatvora na Balkanu - Okružnog zatvora u Beogradu, poznatog kao CZ, u leto 2017. godine. Na tribini će, nakon projekcije, o temama filma, o susretu članova benda i osuđenika, o sinergiji koju je ovaj događaj proizveo, rokenrolu […]

today18. januara 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA