Vesti

CRNA LISTA, BEOGRADSKI PUNK, U BISTROU ,,MALI PIJAC“

today2. decembar 2022.

Background

Grupa Crna lista je nedavno objavila svoj prvi albuma koji je upravo izašao i na vinilu. Izdanje će biti koncertno predstavljeno 4. decembra u bistrou „Mali pijac“ (Karađorđeva 61) od 20 časova.

Nakon četrdeset godina originalni članovi koji su sa svojim inicijalnim bendovima prve snimke objavili na kompilaciji „Artistička radna akcija“, sakupili su se i pod nazivom Crna lista iznova snimili svoje pesme.

Iskusniji, savršeno usvirani, sa istim žarom i energijom članovi grupe Crna lista predstavljaju jedinstveni muzički izraz – Beogradski pank.

Debitantskim izdanjem zaokružena je priča o novotalasnoj sceni osamdesetih godina na ovim prostorima, a naročito o onoj generaciji izvornih pank bendova koja je prethodila njenom nastanku.

Dušan Nedeljković, pisac i autor podcasta „Treći svet“, bio je svedok tog vremena kao i nastanka i realizacije ovog projekta:

„Otkrio sam da meni ne treba eliksir mladosti, nego eliksir radosti. Crna Lista je čista emocija. Beogradski punk, koji sviraju original dečaci, a ne dečaci iz projekta čudaka, ulivaju nam nadu da nismo za džabe potrošili živote. Bunt, prkos i inat sveto trojstvo uz koje trajemo decenijama nije se promenio. Samo je ovoga puta sjajno producirano. Crna Lista je zavet koji ostaje za ljudima koji su obeležili jednu epohu. Obožavajte ovu ploču, sve ostalo je relativno,“ objasnio je Dule.

Grupu Crna lista listu čine: Vojislav Bešić – gitara/glas (ex Bezobrazno zeleno), Loka – gitara/glas (ex Defektno efektni/Urbana gerila), Aleksandar Đukić – bas gitara/glas (ex TV Moroni), Goran Sinadinović – gitara (ex Petar i zli vuci) i Relja Obrenović – bubnjevi (ex Petar i zli vuci).

FOTO: Nebojša Babić

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

SASSJA ODVAŽNO SA NOVIM VIDEO SINGLOM ZA PESMU ,,ZNAM“

Nakon što je „Tišinom“ prekinula tišinu i predstavila šire područje muzičkog delovanja, Sassja novim singlom pod nazivom „Znam“ odvažno poručuje: „Često me pitaju da kažem nešto o pesmi, kako je nastala i slično, a sve sam zapravo rekla tekstom“, iskreno progovara autorka uz poziv ljubiteljima muzike da poslušaju njenu novu numeru koja dolazi uz prateći muzički video u režiji Tajane Dedić – Starović (Pink Room Studio). https://www.youtube.com/watch?v=x4n0vRTSW9c „Kantri (Rok Kovač) […]

today1. decembar 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA