Vesti

ČLANOVI GRUPE KOIKOI POTPISUJU PLOČE ,,POZIVI U STRANU“ U BEOGRADSKOM ANTI SHOPU

today29. decembar 2022.

Background

KOIKOI upućuju poziv u stranu: 30. decembra, u petak, od 16 do 18h. U beogradskom Anti Shopu (Cetinjska 15) KOIKOI će se družiti sa fanovima i potpisivaće ploče ,,Pozivi u stranu“.

KOIKOI su trenutno jedan od najatraktivnijih bendova, aktuelan ne samo na regionalnoj, već i evropskoj sceni. Pored toga što im je upravo objavljen vinil ,,Pozivi u stranu“ (Moonlee Records, 2022), prvi su bend iz Srbije ikada nominovan za MME nagradu (Music Moves Europe Awards). Ovo prestižno evropsko priznanje se svake godine dodeljuje talentovanim umetnicima koji predstavljaju budućnost muzičke industrije. Nagrada će biti dodeljena 19. januara 2023. na najvećoj muzičkoj smotri u Evropi, festivalu i konferenciji Eurosonic Noorderslag u holandskom gradu Groningenu, gde će KOIKOI i nastupiti u okviru festivalskog programa.

Potpisivanje ploča je zakazano za petak, 30. decembar od 16.00 do 18.00, a glasanje za MME otvoreno je 24/7 na sledećem linku: mmeawards.eu/en/nominees/koikoi.

FOTO: Promo materijal

KOIKOI je sveže ime na šarenolikoj i razigranoj beogradskoj muzičkoj sceni. Publici se prvi put predstavio 2019. godine na kompilaciji Hali Gali – platformi, koja udružuje novu generaciju muzičara i publike neopterećenih pripadnošču pojedinačnim muzičkim žanrovima.

KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević, i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vetrova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, sa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošem mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj muzičkoj sceni predugo postoji.

KOIKOI će nas začarati transžanrovskim kombinovanjem autohtone muzičke tradicije i savremenih zapadnih trendova (svetsko a naše!). Debitantski album ,,Pozivi u stranu“ donosi onu najprimamliviju formu drugačijeg popa, koji je u isto vreme svileno blagozvučan i igrivo bučan, radijski senzibilan i rockersko silovit, a uvek pod velom hipnotičnog balkanskog melosa, prepleta ekstaze i nostalgije. Zanosna žensko-muška višeglasja sa svojstvenim seksipilom će neke podsetiti na britanske The XX, a druge možda na regionalne folk prakse. Labavih referenci ima puno – srpski alt/art rock u tradiciji Darkwood Dub i Petrol, electro-rock a la Chromatics, indie rock u duhu DIIV, dream pop maštarije, savremena globalna etno psihedelija –, ali najbitnije je, da su ‘Pozivi u stranu’ bez sumnje u regionu razred za sebe.

FOTO: Nemanja Knežević

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

JORGOVANI ORGANIZUJU PRVI VELIKI BEOGRADSKI KONCERT POSLE ČETIRI GODINE

Prošle su pune četiri godine otkako su JORGOVANI organizovali veliki samostalni koncert u Beogradu, pa su odlučili da novu 2023. godinu započnu sasvim posebnim šou programom najavljenim za 28. januar i Dorćol Platz. Jedna od specifičnosti koncerta koji je pred nama jeste i regionalni karakter koji mu daju dovođenjem zagrebačke pank atrakcije, grupe ŠANK?!, a pored njih nastupiće još i KAMENE KARE. https://youtu.be/FSYAcgyMsic ,,30. decembra navršava se 10 godina otkako smo objavili našu prvu […]

today29. decembar 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA