Vesti

OBJAVLJENE SU TAKMIČARSKE PESME BUNT ROCK FESTIVALA 7.!

today3. maj 2023.

Background

Autorka emisije ,,Bunt” i ,,Bunt rok festivala”, Branka Glavonjić predstavila je plejlistu sa 20 takmičarskih pesama 7. izdanja festivala, koji ćemo pratiti na RTS-u 26, 27. i 28. maja.

Radio-televizija Srbije će krajem maja realizovati još jedan muzički festival, Bunt rok festival, svojevrsnu nacionalnu platformu za rok muzičare i autore koji tek stupaju na scenu. RTS im ustupa medijski prostor na početku muzičkog puta, a istovremeno ovaj festival, od 2015. godine doprinosi i osvežavanju domaće rok scene.

„Ovo se prvi put dešava- da je objavljena kompletna plejlista i da naša publika može da čuje sve ovogodišnje takmičarske numere, gotovo mesec dana pre početka festivala. Na festivalu će se predstaviti i takmičiti 20 bendova i autora iz cele Srbije. Takođe, od ove godine krećemo i u jedan pionirski poduhvat- Bunt rok festival, sedmo izdanje, realizovaćemo uživo iz RTS- ovog studija na Košutnjaku, uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a, 26, 27. i 28. maja, Biće omogućen i lajv strim tokom sve tri večeri, na Jutjub kanalu “RTS Bunt rok festival”. Svi smo spremni, radujemo se i jedva čekamo da festival počne!“, otkrila je Branka Glavonjić, autorka najdugovečnije rok emisije u regionu, emisije „Bunt“ i autorka nacionalnog muzičkog projekta „Bunt rok festival“.

U dva polufinala (26. i 27. maja), predstaviće se po 10 bendova i autora, a tokom sve tri večeri 7. Bunt rok festivala pripremljen je i bogat revijalni muzički program u kom će nastupiti afirmisani, renomirani rok muzičari i autori.

Novina je što će ove godine gledaoci u finalu (28. maja), moći da glasaju (SMS porukama) za svog favorita i dodele mu titulu „Pobednik publike“.

Kao i ranijih godina, Stručni žiri BRF doneće odluku o pobedniku festivala, kao o i dobitnicima ostalih nagrada. Po tradiciji, članovi stručnog žirija Bunt rok festivala uvek su relevatni stručnjaci, ostvareni rok autori i muzičari.

Osim priznanja, za najbolje na 7. Bunt rok festivalu pripremljene su i novčane nagrade. Darodavcima ovogodišnjeg Bunt-a se pridružio Rock Radio i najinteresantnijem vokalu među finalistima, a u saradnji sa kompanijom Mitros Music, pokloniće mikrofon.

Do sada je kroz projekat ,,Bunt rok festival”, prošlo više od 800 autora i bendova, više od 120 njih je tokom šest izdanja festivala, dobilo priliku da se predstavi širem auditorijumu. Pobednik prvog izdanja bio je bend

Festival se realizuje u formi TV emisija, (prvi je činilo čak 14) a nakon petog izdanja, festival se realizuje u formi tri televizijske emisije – dva polufinala i finale.

Na Jutjub kanalu ,,RTS Bunt rok festival” možete pogledati prethodnih 6 izdanja festivala- ukupno 54 emisije:

https://www.youtube.com/@RTSBuntrokfestival/playlists

SEDMI Bunt rok festival biće održan 26, 27. i 29. maja, a takmičari su:

FOTO: Pomo materijal / Autori i bendovi koji ce se predstavit i takmiciti za pobedu na 7 BUNT ROK FESTIVALI

Sve takmičarske pesme možete čuti ovde:

FOTO: Promo materijal / Poster

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

OTVOREN JE KONKURS ZA DODELU NAGRADE MILAN MLADENOVIĆ 2023

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2023. Pod sloganom ,,Prijavi svoju stvar" konkurs je otvoren od 01.05. do 31.05.2023. Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina: - Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za Nagradu. - Pesme koje konkurišu […]

today1. maj 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA