Vesti

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „STARS“ BRAJANA RAŠIĆA U KRAGUJEVCU

today30. maj 2022.

Background

Izložba fotografija čuvenog Brajana Rašića, pod nazivom „Stars“, biće otvorena 22. juna u galeriji „Đura Jakšić“ u Kragujevcu, kao uvod u 12. izdanje Arsenal festa (30. jun – 02. jul).

Na Rašićevoj prvoj samostalnoj izložbi u gradu na Lepenici biće izložene njegove 32 čuvene uramljene fotografije, koje će biti i na prodaju. Na fotografijama su neke od velikih svetskih zvezda koje je Rašić slikao tokom višedecenijske karijere: Rolling Stones, Dejvid Bouvi, Dejvid Gilmor, Prins, Sting, Frenk Sinatra, Foo Fighters

„Neke od njih izlažem po prvi put u Srbiji“, ističe Rašić i dodaje:

„Biće tu i dve fotografije kao omaž gradu Kragujevcu, koje su, za sada, tajna. Veliko mi je zadovoljstvo da sarađujem sa Arsenal festom i Kragujevcem, vidimo se na otvaranju 22. juna“.

Branislav Brajan Rašić rođen je 1954. godine u Beogradu. Posle nekoliko godina života u Cirihu, svetsku karijeru je počeo da gradi 1979. u Londonu. Fotografisao je više od 8.000 koncerata, a pred njegovim objektivom našle su se brojne planetarne zvezde. Dugogodišnju saradnju sa Dejvidom Bouvijem, kome je bio zvanični fotograf, započeo je od albuma „Let’s Dance“ (1983), a 2006. postao je oficijalni fotograf Rolling Stonesa.
Angažovali su ga, pored domaćih, i najugledniji planetarni muzički časopisi, a njegova dela ekskluzivno predstavlja vodeća svetska agencija Getty Images. Izložbe Rašićevih fotografija održane su u brojnim svetskim muzejima i galerijama, a u Srbiji, uz nekoliko beogradskih postavki, veliku pažnju privukla je i prošlogodišnja, u Zrenjaninu.

FOTO: Jane Rose

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

THE BAD WEEK – ZVUK ULIČNOG BLUZA NA PRVOM ALBUMU

Jedna od najinteresantnijih pojava na domaćoj sceni, novosadski country blues bend The Bad Week objavio je svoj debi album „So It Was“ za diskografsku kuću Multimedia Music. Počeli su kao ulični svirači. U julu 2020. godine, u Dunavskoj ulici broj 17, usni harmonikaš se pridružio gitaristi da svojim zvukom zajedno bogate grad. Malo posle toga u skupinu je upao bubnjar i tada je rođen The Bad Week. „Ulica nas je […]

today30. maj 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA