Vesti

BOJANA STAMENOV, SRPSKA ARETA, U KLUBU FEST

today21. novembar 2022.

Background

Sjajna Bojana Stamenov nastupiće sa svojim bendom u petak, 25. novembra u klubu Fest u Zemunu.

Bojana Stamenov, poznata kao srpska Areta Frenklin, jedna je od najkvalitetnijih vokala srpske muzičke scene. Potiče iz muzičke bluzerske porodice i veoma je rano počela da se bavi muzikom, od klasične gitare, preko renesansne i arapske laute i brojnih drugih instrumenata, do raskošne vokalne interpretacije bluza, fanka i soula na mnogobrojnim nastupima, koncertima i gostovanjima.

Nakon učešća i predstavljanja široj javnosti u trećoj sezoni tv šou-a „Ja imam talenat“, Bojana otpočinje saradnju sa poznatim muzičarima, ređaju se studijski angažmani i nastupi na bluz festivalima i muzičkim manifestacijama širom zemlje, da bi 2015. godine predstavljala Srbiju na takmičenju za Pesmu Evrovizije sa kompozicijom „Beauty Never Lies“.

Bojana Stamenov bend je bluz sastav koji je nastao 2021. godine, sa autentičnim bluz zvukom, autorskim kompozicijama i prepoznatljivom energijom koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Od Ette James i Arethe Franklin, do Elmora Jamesa i Muddy Watersa…ali bend trenutno radi na svom prvom albumu koji će sadržati bluz, finalni soul žanr. „Nakon putovanja kroz razne žanrove, vraćamo se bluzu i autorskoj muzici“ kaže Bojana.

Članovi benda su, pored Bojane kao glavnog vokala i tekstopisca: Gabor Bunford (sax), Goran Evetović (bubnjevi), Armand Mesaroš (bas gitara), Dušan Milivojević (lead gitara i ujedno kompozitor autorske muzike benda)

Ulaznice su u prodaji u klubu Fest po ceni od 1000 RSD. Na veče koncerta, ulaznice će koštati 1200 RSD.

FOTO: Srđan Radulović

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

ČETIRI EXITOVA FESTIVALA U TRCI ZA EVROPSKE FESTIVALSKE NAGRADE

Ideja o važnosti promocije i razvoja festivalskog turizma u našem regionu upravo je dobila novu potvrdu jednog od najprestižnijih globalnih priznanja muzičke industrije. Čak četiri festivala iz Exitove porodice – EXIT, Sea Star, Sea Dance i No Sleep, takmiče se za uticajne Evropske festivalske nagrade (EFA). Na objavljenoj listi, ovogodišnje izdanje Exita takmiči se za titulu „Najboljeg velikog festivala“, nagradu koju je novosadski festival već osvojio dva puta – 2013. […]

today18. novembar 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA