Vesti

BG INVAZIJA PIŠE NOVU STRANU GIMNAZIJSKE LJUBAVI PREMA AUTORSKOJ MUZICI

today23. februara 2023.

Background

Koncertom u Domu omladine 24. februara obnavlja se tradicija BG INVAZIJE – projekta koji je prvi put održan 1992. godine, a koji je proizašao iz takmičenja bendova beogradskih gimnazija!

BG INVAZIJA održana je do sada desetak puta u različitim prostorima kao što su Dom omladine, SKC, Klub Akademija i osim pružanja lepšeg i zdravijeg odrastanja uz muziku iznedrila je neke bendove koji i danas postoje i predstavljaju lepotu beogradske muzičke scene.

BG INVAZIJA želi da predstavi bendove koji postoje u beogradskim gimnazijama, a ovom prilikom predstavljamo grupe Vrčinski rokeri, Mungosi, Katarza, Autori, Opravdani izostanak, Sinkopa, Šesti element, Polomljeni čiviluk i specijalni gosti Crno sobranie -najbolji gimnazijski bend iz Skoplja.

Članovi žirija biće Vlajko Đurđević, muzičar i basista benda Neverne bebe, Jadranka Janković Nešić, kultna muzička novinarka, Katarina Epštajn, autor i voditelj emisije ,,Pop karusel“, književnica Marija Knežević i poznati muzičar Igor Vins koji za nekoliko dana nastupa u polufinalu za izbor za Pesmu Evrovizije.

Umetnički i programski savet projekta BG INVAZIJA čine Snežana Filipović, magistar muzičke pedagogije, pedagoški savetnik, profesor Muzičke kulture; Aleksandra Stanković, diplomirani muzički pedagog, pedagoški savetnik, profesor Muzičke kulture, predsednica Udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije i Sanja Šanović, diplomirani muzički pedagog.

Pokrovitelj ovog takmičenja je Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Vidimo se 24. februara u Amerikani da nastavimo tradiciju BG INVAZIJE!!!

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

TRAŽE SE NOVA LICA PROFESIONALACA REGIONALNE MUZIČKE SCENE

TRAŽE SE NEW FACES 2023: Otvoreni poziv za mlade regionalne muzičke profesionalce u usponu! Poziv je otvoren do 1. marta 2023. Regionalna muzička scena sve više napreduje zahvaljujući novim i inovativnim umetnicima, a od ključne je važnosti podržati mlade snage koje se ističu i pokazuju strast prema muzičkoj industriji. New Faces 2023 pruža priliku mladim muzičkim profesionalcima (do 30 godina) da postanu deo konferencija i događaja kao aktivni učesnici, da […]

today20. februara 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA