Vesti

BENDOVER JE OBJAVIO SVOJ PRVENAC: ,,ZIDOVI PROŠLOSTI“

today8. jun 2022.

Background

Grupa Bendover će izlazak svog debi albuma „Zidovi prošlosti” objavljenog za diskografsku kuću Multimedia Music obeležiti promocijom u pabu Black George (Karađorđeva 65) u ponedeljak, 13. juna od 20,00h.

Pobednici Zaječarske gitarijade će prisutnima svoj debi album predstaviti i živom svirkom, a CD „Zidovi prošlosti“ biće dostupan po promotivnoj ceni.

Bendover o albumu „Zidovi prošlosti“:

„Ideja benda pre svega je da svira ono šta nam je svima u srcu: iskren, srčan i beskompromisan rokenrol. Naravno da se u toj želji za sviranjem javila i želja za pisanjem i komponovanjem. Životna iskustva preneli smo na papir, melodije iz glava preneli na pojačala, i eto odatle ovih 11 pesama. Na prvi pogled par šaljivih i škakljivih tekstova su se prirodno uklopili u ostatak.

Koncept albuma i suština je unutrašnja borba sa samim sobom koja se vrlo često vidi i spolja. To neko divlje, skriveno „ja“ koje se bori da izađe iz nas a mi ga potiskujemo i prilagođavamo se normama sveta oko nas.

Naziv albuma „Zidovi prošlosti“, odabran je zbog žanra muzike na albumu. Žanra koji se nekad mnogo više svirao i bio vodeći u svetu velike bine i šarenih svetala. I dalje je čvrst kao stara zidina, i dalje je lep. Ovaj album je i naš omaž bendovima koje smo voleli i uz koje smo rasli. Tako smo i radili album, uživo je sviran bez veštačkih instrumenata i glasova.“

BendOver je autorski bend iz Beograda koji neguje čist i čvrst zvuk rock’n’rolla. Osnovan je u proleće 2005. godine kao kaver bend. 2018. godine snimili su tri autorske demo pesme ,,Boriću se”, ,,Otrovna je kao greh” i ,,Bendover please” sa kojima su konkurisali na nekoliko festivala.

U finalu takmičenja 53. Zaječarske Gitarijade 2019. proglašeni su za najbolji bend prema odluci žirija. Na 54. Zaječarskoj Gitarijadi 2021. godine, BendOver je proglašen za najbolji bend na takmičenjima Gitarijade u ovom veku, a Buca je dobio nagradu ,,Momčilo Moša Radenković” za najbolji vokal.

Trenutnu postavu benda čine Miloš Došić – Buca (vokal, usna harmonika), Vladan Vučić Vule (gitara, prateći vokal), Goran Pantić Panta (gitara, prateći vokal), Ivan Đačić – Đakon Strasni (bas gitara, prateći vokal) i Mario Milićević – Maki (bubnjevi).

FOTO: Poster/ cover

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

KONCERT U ČAST VLADE DIVLJANA U BOTANIČKOJ BAŠTI

U PRODAJI JE POSLEDNJI KONTIGENT ULAZNICA ZA KONCERT U ČAST VLADE DIVLJANA! Koncert u čast Vlade Divljana sviraju grupa (ne)normalni, Zdenko Kolar i gudački orkestar 14. juna u Botaničkoj bašti, od 20,00h, a ostalo je još vrlo malo ulaznica. Grupa (ne)normalni pored autorskog rada na koji se fokusirala poslednjih meseci, ne odustaje od koncepta kojim su osvojili srca koncertne publike. Njihovi tribute koncerti su mesta na kojima se sublimiraju emocije […]

today6. jun 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA