Vesti

BEND MORAM PITATI IGORA (!?I) OBJAVIO NOVI VIDEO SINGL ZA PESMU ,,13″

today9. jul 2024.

Background

Psihodelični fank-rok bend Moram pitati Igora iz Novog Sada objavio je prvi spot sa aktuelnog albuma „Besmislice (Nem tudjak az emberek hogy van Kiki)“ u izdanju kuće Multimedia Music, za pesmu „13“.

Numera je „13“. Morali bi pitati Igora zašto se baš tako zove, možda baš zato što pesme nekad zovemo numerama. Tekst pesme nešto govori i o moranjima, i o pitanjima, pa poslušajte.

,,Legenda kaže da se jedan ljubavni par okliznuo ovde. Vrag bi ga znao da li se zato ovo mesto zove Vražji kamen. U svakom slučaju, savršen krajolik za ono što je bila naša vizija pesme“ javljaju iz benda.

Spot je režirao Filip Markovinović (Produkcija „Mafin“, Novi Sad). U spotu igra glumica Dina Dedovity Tomity, zaštitno lice benda „Moram pitati Igora“ još od njihovih početaka. Saradnja sa Filipom i Dinom će biti nastavljena i u spotu za pesmu „Offline“, koji je u pripremi, čime će biti zaokružena svojevrsna trilogija.

 

Bend Moram pitati Igora(!?I) MPI je nastao kao revival srednjoškolske sobne atrakcije iz devedesetih, kada je dvojac Zoran Injac – Igor Burić svoje pesme pisao, svirao i snimao, ne baš uvek tim redom, kao svojevrsne mix tapes. Sad već čuvene „koronarne“ 2020. bendu se priključio Nebojša Arsić sa gitarom. Dušan Nakić je počeo da svira bubnjeve kada je Moram pitati Igora već imao snimljen svoj prvi EP „Elementarna logika“ (2021). Zatim se bendu pridružila i Dina Đilas, prvo kao prateći vokal, a kasnije i kao klavijaturistkinja. Nakon toga, sve je sve više postajalo istorija. Digitalno izdanje albuma „Besmislice/Nem tudjak az emberek hogy van Kiki“ bend je objavio u aprilu 2024. godine za diskografsku kuću Multimedia Music.

Album „Besmislice/Nem tudjak az emberek hogy van Kiki“ benda Moram pitati Igora(!?I) dostupan je na youtube kanalu Multimedia Music kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

FOTO: Promo materijal

FOTO: Screenshot

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,ZABAVA“ JE NOVA PESMA KONSTRAKTE!

Jedna od najistaknutijih umetnica na regionalnoj muzičkoj sceni, Konstrakta predstavlja svoj novi singl „Zabava“ koji istražuje zabavu kao najmoćniji alat savremenog sveta! Singl je propraćen svežim i jedinstvenim zvukom, a kao autorka poznata po tome što kroz muziku progovara o važnim društvenim temama, Konstrakta ovoga puta iznosi stav o zabavi kao pojavi koja nadilazi i prisvaja sve aktivnosti, pasivizira i iscrpljuje. U svetu zauzimanja stavova, identiteta, svrstavanja i verovanja, pesma […]

today8. jul 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA