Vesti

BEND DIRECT DRIVE ZAOKRUŽIO ALBUM ,,RUKA ZA SPAS“ – TU SU NOVI SINGLOVI I CD!

today28. maj 2024.

Background

Vojvođanski bend Direct Drive objavio je svih osam spotova i CD izdanje svog debi albuma „Ruka za spas“ za izdavačku kuću AS STUDIOTON.

Bend Direct Drive osnovan je 2011. godine. Članovi benda su Nikola Nenin (vokal, solo gitara), Aleksandar Nenin (ritam gitara), Julijan Vojin (bubnjevi) i Srđan Lakičin (bas gitara). Od samog početka bend je, osim ljubavi prema svirci i kvalitetnim kompozicijama modernih i savremenih rock/punk/metal/grunge/alternatinih izvođača, imao i motiv – promociju kvalitetnog i sirovog rokenrola. Nakon šest godina sviranja kavera, puni iskustva, navežbani, reoformljeni i motivisani, odučili su da krenu u autorske vode i započeli rad na konceptualnom, autorskom, debitantskom albumu „Ruka za spas”.

FOTO: promo materijal / Cover

Prvi singl i spot „Ništa drugačija“ objavili su početkom 2020. godine. Spot za pesmu „Bezdan“ objavljen je u septembru 2021., a kasnije iste godine, dugoočekivani album „Ruka za spas“ objavljuju kao digitalno izdanje. Te godine bend je ušao u finale Rokerijade, a godinu dana kasnije odneo i trijumfalnu pobedu na Zaječarskoj gitarijadi, jednoglasnom odlukom četvoročlanog žirija na čijem čelu je bio rodonačelnik 55. Gitarijade Billy Gould. Naredni period bend je proveo na tzv. lokalnoj turneji – nastupali su na Vally Echo Festu, Kanal Festu, a imali su i do sada najveći nastup u karijeri – na Danima piva u Zrenjaninu.

Početkom 2024. godine bend je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom AS STUDIOTON. Ova saradnja rezultirala je video spotovima za celokupan album, ali i fizičkim CD izdanjem albuma „Ruka za spas“.

„Album sadrži 8 pesama koje su nastale u periodu od 2017. do 2018. godine. Tekstualno, to je konceptualni album o traganju za identitetom u današnjem svetu“ kaže frontmen Nikola Nenin i dodaje: „Inicijalna inspiracija za album je proistekla iz roka devedesetih, ali su i moderni žanrovi definitivno uticali na krajnji zvuk ovog izdanja.“

FOTO: Bojan Stevanović

Muziku, tekstove, snimanje, miks i mastering potpisuje Nikola Nenin, a aranžmane je radio ceo bend. Bubnjevi su snimani su studiju „Suhanek“ a ostali instrumenti u „The Stavrin Studios“.

Ovde je link do albuma na streaming platformama.

Fizičko, CD izdanje albuma „Ruka za spas“ se može kupiti direktno od članova benda putem društvenih mreža, a uskoro će biti i dostupno i na sajtu AS STUDIOTONA.

Snimanje spotova u produkciji AS Ton Studija povereno je Bojanu Stevanoviću (Kan i Lingus). Bend kaže da je za njih to jako lepo i profesionalno iskustvo: „Vrhunski profesionalno izneto i samo smo mogli živeti svoj san – da mi sviramo i snimamo, a da se tim Kan i Lingus pobrine za sve ostalo!“

Bend Direct Drive nastavlja koncertnu i medijsku promociju albuma „Ruka za spas“, ali istovremeno završava rad na novom EP-u koji će takođe biti objavljen za izdavačku kuću AS STUDIOTON.

FOTO: Bojan Stevanović

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

BUNT ROK FESTIVAL 2024. – ODRŽANO FINALE, POBEDIO BEND MALI DEMON

Odlukom sedmočlanog stručnog žirija, najbolji bend osmog izdanja Bunt rok festivala - nacionalne platforme posvećene afirmaciji novih. mladih bendova i autora, je sastav Mali demon. Drugoplasirani je autor Mihailo Tatić, a grupa Đirika je osvojila treće mesto. FOTO: Pobednici Bunt rok festivala 2024 bend MALI DEMON Pobednici Bunt rok festivala 2024 su osim titule, zlatne BRF statuete u obliku munje i novčane nagrade RTS-a u iznosu od 200.000 dinara, osvojili i […]

today28. maj 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA