Vesti

,,DANGA“ IZBACILA DRUGI SINGL: ,,SAMOŽDERI“

today7. decembar 2021.

Background

Alternativni rock bend Danga predstavlja lyric video za pesmu ,,Samožderi”, drugi singl kojim najavljuje debitantsko EP izdanje ,,Prvi Rez”.

Danga je beogradski bend, predvođen snažnim vokalom Andree Ambruš, koji je svoj zvuk izgradio pod jakim uticajem muzike 90-ih godina. Bend Danga stvara veoma šarenoliku muziku – pesme se protežu od sumornih i teško distoriziranih, do veoma mirnih numera čiji koreni se nalaze u indie rocku.

Njihovo debi EP izdanje ,,Prvi Rez” snimano je pod producentskom palicom Sergeja Sokolova u studijima 3×2 u Pančevu, Down There studiju i prostorijama FDU-a u Beogradu. Za master je bio zadužen David Jovan.

Drugi singl ,,Samožderi“ je tekstualno najapstraktnija pesma koja će se naći na prvencu ovog benda i baš iz tog razloga članovi ovog sastava smatraju da je lyric video pravi način da se njena poruka jasno prenese. Snažnim pesničkim slikama, lirski subjekt slušaoca vodi na ni malo lepo introspektivno putovanje. ,,Samožderi“ su numera o starim greškama, sebičnosti i pohlepi koje nas nemilosrdno vuku u samoću i dosadu.

Danga je prethodno objavila singl ,,Mozak mi se zaledio”, a EP ,,Prvi rez” će izlaziti u narednom periodu metodom singl-po-singl na Youtube kanalu benda Danga.

Prva prilika za publiku da čuje pesme sa ovog izdanja biće u beogradskom klubu Jazz Bar Centar 10. decembra, gde će Danga u akustičnoj varijanti nastupiti sa bendom Stain.

FOTO: Facebook cover foto

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

ELEKTRIČNI ORGAZAM KONAČNO SLAVI JUBILEJ DEVETOG DECEMBRA!

Kao što je i najavljeno, posle skoro dve godine konačno su se stekli uslovi da se koncertno obeleži 40. godina Orgazma kako i dolikuje ovako značajnom jubileju. Električni orgazam nastupiće 9. decembra sa početkom u 20h u Kombank dvorani, a legendarni bend je za tu priliku odlučio da okupi brojne kolege i muzičare koji su ih pratili tokom decenija. ,,Uspeli smo da okupimo sve generacije muzičara na ovom slavljeničkom koncertu. […]

today6. decembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA