Vesti

BEND BOHEMIJA DONOSI BOJE U OVU JESEN SA PESMOM ,,LEVO OKO“

today18. oktobra 2021.

Background

Niški sastav Bohemija predstavlja čistu magiju od pesme ,,Levo oko“ i najavljuje treći studijski album ,,Putujemo“, koji će biti objavljen do kraja jeseni za Pop Depresiju/Kišobran.

,,Levo oko“ dostupno je na bandcamp-u i svim digitalnim platformama, a spot u režiji Vladimira Đorđevića pogledajte na YouTube-u.

Singl ,,Levo oko“ sniman je u studijima Krokodil u Pančevu i Šamarčina u Vrbasu, a toplina oba prostora i talenat snimatelja Petra Stevanovića i Roberta Telčera oseća se u svakom sekundu pesme.

Janko Džambas autor je muzike i teksta, a producentski guru Milan Bjelica uz pomoć Janka i maestra Petra Stevanovića pesmu je pretvorio u ,,Kurtis Mejfild džemuje sa Balanesku kvartetom na novoj pesmi Džona Lenona“. Kuriozitet je da je demo verzija ove pesme trajala duplo duže od finalne (,,da, Bjelica ne voli soliranje“).

,,Što se spota tiče, sve je tu jasno. Valjda. Janko je dostavljač iz svemira, znate za Borbu prestola u tom biznisu i slogan „Ovo je sada ono?“ i traži svoju dragu. Radni naslov spota nam je bio „Janko je pao s Marsa“. U akciju je krenuo, logično, sa Stare planine, uz put se divio prirodi, prošao kroz ceo Niš, popio pivce ili dva, malo se muvao, smetao rekreativcima i na kraju našao curu u mračnoj komori. Da, tu je bila i kuca. Srećni kraj! Uželeli smo se svi toga, zar ne?“,kaže ekipa iz benda.

Bohemija je do sada objavila dva studijska albuma – ,,Sve naopako“ (2017)i ,,Nasmeši se i reši se?“ (2019) za koje je dobila odlične kritike širom regiona. Njihovi (retki) koncerti su tek priča za sebe: tona pozitivne energije, ludilo boja, najbolje od psihodelije s obe strane okeana i neverovatan osećaj za melodiju i savršenu pesmu. I šest posebnih ljudi na bini.

Treći studijski album „Putujemo“ najbolji je album u karijeri Bohemije – raskošan, topao i veselo-tužan. Verujte nam na reč još nekoliko nedelja, uskoro ćete se uveriti i sami!

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

SOPOT KAŽE: ,,JEDNOG DANA SVANUĆE“! STIGAO NOVI SINGL, A USKORO I ALBUM

Nova pesma benda Sopot pod nazivom ,,Jednog dana”, najava je novog albuma banjalučke grupe sa 15-godišnjim stažom. Prvi singl sa predstojećeg albuma dobio je i video-spot, u kojem je glavna uloga pripala glumici Nikolini Friganović. Za pesmu koju su snimili u Beogradu u studiju Siena Voje Aralice, morale su proći gotovo dve godine i poklopiti se sve kockice, kako bi ugledala svetlo dana. „Još prije pandemije, 2-3 godine zaredom bili […]

today18. oktobra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA