Vesti

BELGRADE METAL FEST 2. JE PRED VRATIMA!!! DOMAĆI METAL KOJI ZVUČI KAO SVET, U AMERIKANI OVE SUBOTE!

today6. jun 2024.

Background

Prošle godine ste nam pokazali da je snaga metal zajednice veća nego što smo mislili! Pokazali ste nam da je Beograd zaslužio ovakav festival!

Ove godine 8. juna će Dom Omladine u Beogradu biti prekretnica na kojoj stojimo svi i gde pokazujemo svetu kakvim bendovima raspolaže naša zemlja!

Trudimo se da svakim izdanjem festivala uklopimo žanrove koji će povezati ljude, omogućiti im da čuju nove bendove i otkriju svoju tamnu stranu i tamnu stranu muzike za koju nisu znali!

 

Ove godine vam predstavljamo:

 

THE STONE

Malo je reći da je The Stone kultni bend sa ovih prostora. Bend koji je svojom karijerom i istrajnošću pokazao da je vredan svake pažnje i da je jedan od najboljih black metal bendova sa Balkana i ovog dela Evrope. Iako preovladava srpski jezik u tekstovima, ovaj bend je itekako poznat ljubiteljima ovog zvuka širom sveta. Ponosni smo što će ovogodišnji BMF biti obeležen mačevima koji izranjaju iz svakog stiha ovog benda. The Stone će na festivalu biti zvanični predstavnik EXPLOSIVE STAGE-a, našeg najvećeg EXIT festivala.

 

CONSECRATION

Sa šest albuma iza sebe, Consecration predstaviće nam svoju specifičnu viziju metala koju razvijaju više od dvadeset godina na sceni. Uporedo snimajući svoj sedmi album “Smrt, ljubav, smrt”, nastup na Belgrade Metal Festu obuhvatiće presek najmonumentalnijih pesama iz dosadašnje diskografije. “Snaga i moć koju sa bine emituju Consi je poprilično jedinstvena i deluje neverovatno kakav zid, onaj noseći, od punog armiranog betona, zvuka mogu da proizvedu samo tri čoveka.”Balkanrock

 

INFEST

Deathrash metal bend koji je nastao u Jagodini, a kasnije nastavio u Beogradu, ostao aktivan i bez prestanka nastupa od 2002 godine. Od samog početka bend pripada talasu underground muzike i do sada ima izdatih 6 studijskih albuma, 2 EP-ja i dva demo snimka. Infest je jedan od naj aktivinijih bendova na Balkanu i iza sebe ima preko 15 evropskih turneja, pregršt festivala u zemlji i inostranstvu, kao i veliki broj koncerata. Bend je sarađivao na svojim albumima sa elitom extremne muzike, kao što su bendovi Sinister, Keep of Kalessin, Immolation...

VIOLENT CHAPTER

Violent Chapter je beogradski metal/hardcore bend koji praši aktivno od 2006. godine. Sa 5 izdanja iza sebe, VC je svirao brdo svirki sto po Srbiji, sto po regionu. Mnogi znaju VC i kao organizatore veoma uspešnog Decaying With the Boys festa, bend trenutno radi na novom materijalu dok priprema 8mo izdanje #dwtb-a, a na Belgrade Metal Fest 2 nam stizu naoruzani ljutim rifovima i nepresusnom energijom. Poslusajte njihov poslednji EP, Servitude, na omiljenim platformama.

KOLAC

Kolac je beogradski black metal bend koji su 2006. godine osnovali Zlorog (vokal, gitara) i Grob (bas). U toj postavibend izbacuje nekolicinu demo snimaka, te debitantski album 2011. godine, pod nazivom „Bastard Son Is Dead“. Ubrzo nakon albuma, bendu se priključuje Omadan IX na poziciji drugog gitariste i bend kompletira drugi album, imena “Zauvek Crni” koji izlazi 2014. Pauzu između dva dugosvirajuća albuma krate brojnim nastupima, a kompletiraju i postavu kojoj se priključuje Sirius na bubnju. Najzad kompletni, početkom 2024. godine objavljuju samoimenovani album “Kolac”. Kolac je svoja izdanja objavljivao za brojne izdavačke kuće, locirane od Španije, preko Poljske, pa sve do dalekog Japana, dok aktuelni album potpisuje Pest Records iz Rumunije. Tokom godina, je gradio bazu fanova brojnim nastupima u domovini, ali i inostranstvu, dok se pravi udar na bine širom kontinenta uveliko sprema u okviru promocije novog albuma.

MOGILA DEATHCULT

Mogila Deathcult je poslednje utočište Stiškog deth metala čiji koreni potiču iz groba upokojene scene. Abominacija je stvorena 2012 pod nazivom Grobdanište da bi na proleće 2022 konačno postala Mogila Deathcult kada se glavni rifolog Sunovrata zakleo bratstvu. Ovaploćeni od strane krepuskularnih utvara Braničevskih močvara i potoka, oni koji raznose patnju i bol su:

Marko Stefanović – Bubnjevi
Milan Vićić – Gitara
Dino Bakić – Bas
Stefan Stanojević – Vokali i gitara

FOTO: Promo materijal

 

Vidimo se u Domu Omladine Beograda u subotu 8. juna u 19:30!

 

FOTO: Promo materijal / Cover

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

MERBLU NASTAVLJA DA OTKRIVA SVOJU MAGIJU: DRUGI SINGL „JEDAN OSMIJEH“ DONOSI OSEĆAJNU ČAROLIJU

Hipnotički zvuk Beogradskog muzičkog dua, Darie i Dejana Janjića, poznatijih kao MERBLU, još jednom osvaja srca slušalaca njihovim drugim singlom "Jedan osmijeh". Pesma "Jedan osmijeh" predstavlja živopisan portret jednog magičnog trenutka, ističući lepotu prisustva i iščekivanje budućnosti sa voljenom osobom. Za razliku od romantičnog i duboko melanholičnog prvenca “Uz nas si tu”, objavljenog prvog dana marta ove godine, nešto energičnija pesma "Jedan osmijeh", simbiozom elektronike i indie rock - a, […]

today5. jun 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA