Vesti

,,ČOVEK RADO IZVAN SEBE ŽIVI“, REIZDANJE DUPLOG ALBUMA BEBI DOL NA VINILU!

today13. jula 2023.

Background

U izdanju Mascoma objavljeno je rezidanje duplog studijskog albuma „Čovek rado izvan sebe živi“ Bebi Dol. U pitanju je jedinstveno LP izdanje na clear (providnim) vinilima za koje se smatra da je „kolekcija koja je promenila svet“. Masterizovano izdanje čini 12 pesama koje su obeležile 20. vek.

Bebi Dol je otpevala numere Marvina Geja, Stonsa, Bitlsa, Džejmsa Brauna Dragana Šarić, poznata pod scenskim imenom Bebi Dol, jedna je od najautentičnijih pojava na našoj muzičkoj sceni. Poznata je po hitovima ,,Brazil”, ,,Mustafa”, ,,Rudi”, ,,Bademi i so”, ,,Hajde da uzmemo neki dobar auto” i drugim.

Svoju muzičku karijeru započela je krajem 70 – ih. Pesma „Mustafa“ proglašena je pesmom godine 1981., a Bebi Dol je dobila nagradu za najbolji snimak iste godine. Nakon toga nastavlja uspešnu karijeru i objavljuje albume za koje muzička kritika ima samo reči hvale. U decembru 2006. je objavila kompakt-disk naslovljen sa „Čovek rado izvan sebe živi“. Album je sadržao obrade klasika, koje su sada masterizovane na vinilu.

Izdanje je dostupno u MASCOMSTORE radnjama: Čumić, Galerija, Delta, Ušće kao i na sajtu.

FOTO. Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

MILE KEKIN 21. JULA U BAŠTI KLUBA FEST!

Mile Kekin nedavno je predstavio svoj novi album „Nježno đonom". Kekinov prvi solo album nakon šest godina dočekan je sa oduševljenjem od strane publike i kritike. Sadrži 12 novih pesama koje odaju utisak mešavine rock, punk i pop zvuka. Dugoočekivan i najavljivan, album „Nježno đonom“ zamišljen je kao skup pesama uz koje čovek može da zapeva, zapleše, nasmeje se ali i da se zamisli nad samim sobom. Nastao u periodu […]

today12. jula 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA