Vesti

,,LELEE“, JADRANSKI INDIE-ROCK, KREĆE PUT BALKANA

today29. septembra 2021.

Background

Slovenački indie/post-punk bend Lelee ovih dana kreće na svoju prvu regijsku turneju, na kojoj će u Mariboru (StopTrik Festival), Zagrebu, Skopju (30 godini radia Kanal 103), Beogradu i Rijeci (Impulse Festival) predstaviti svoj nedavno izdani debitanski album ‘Čuka bije pumpa’ (Moonlee Records, Ill in the Head Records).

Lelee su savršen primer multikulturnog povezivanja među balkanskim muzičarima od Vardara do Triglava, jer ga sastavljaju beograđanka Jelena Rusjan, makedonac Damjan Manevski i slovenca Jan Kmet i Blaž Gracar, koji su našli svoje mesto pod suncem u Ljubljani. Imajuči to u vidu ne iznenađuje, da će ih prva turneja po regiji odvesti sve do Skopja i nazad, kao i da su svoj prvi album izdali za izdavaća Moonlee Records, koji okuplja
eklektične gitarske bendove iz čitave regije.

Muziku Lelee obeležavaju udarna žensko-moška višeglasja (na makedonskom i srpskom jeziku) u tradiciji bendova poput Yo La Tengo, koja ostanu dugo usidrana u vašim glavama. Trio inspiraciju crpi u pionirskom neispeglanom zvuku indie rock dinozavrova à la Dinosaur Jr. i The Pixies, novodobnim indie punk ambasadorima poput Sweeping Promises i Uranium Club, lakoživom jangle popu sa obe američke obala, a u smislu regionalne autentičnosti i u jugoslovenskom novom valu.
Kod Lelee se susrećemo sa nekakvim imaginarnim jadranskim indie-rockom, koji je emotivan, iskren i neposredan i uprkos alternativnom karakteru dovoljno pitak i za više mainstreamovske radijske frekvencije i širu publiku. U svakom slučaju novi vrući bend na sceni, koji je najbolje proveriti uživo!

Koncertni datumi turneje:

29.09.2021 @ Maribor, Vetrinjski dvor – StopTrik Festival (FB event)

30.09.2021 @ Zagreb, KSET (FB event)

01.10.2021 @ Skopje, MKC – 30 godini Kanal 103 (FB event)

02.10.2021 @ Beograd, Kvaka 22 (FB event)

09.10.2021 @ Rijeka, Beertija – Impulse Festival (FB event)

FOTO: Tina-Ocvirk

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

HARD SKOOL JE SIGURNO BILA U SLUČAJU G’N’R -A

Guns N’ Roses je obradovao svoje fanove singlom „Hard Skool“! U pitanju je nova verzija neobjavljene numere pod radnim nazivom „Jackie Chan“ koja je napisana za vreme snimanja albuma „Chinese Democracy“. Iako je tokom prethodnih godina više demo verzija kružilo internetom, na konačnom izdanju su radili Slash i Duff McKagan koji su bili odsutni za vreme „Chinese Democracy“ ere.                       […]

today29. septembra 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA