Vesti

ARTAN LILI U D.O.B. SLAVE DESET GODINA BENDA

today16. septembar 2022.

Background

Artan Lili će u subotu, 5. novembra 2022. godine, obeležiti 10 godina rada nastupom u Amerikani DOB-a, zajedno sa starim saradnikom grupe VJ-em Izvanrednim Bobom.

,,Pravi je trenutak da adekvatno obeležimo naš mali jubilej koncertom u Domu omladine Beograda, na mestu koje za grupu ima poseban značaj. Dakle, spremite se za audio – vizuelnu poslasticu kakvu dugo nismo izveli” – izjavili su članovi benda euforično najavljujući nastup.

Ulaznice su dostupne na Ticket Vision prodajnim mestima i na ticket.rs, i to:

1.500 dinara (promotivni kontigent, prvih 100 ulaznica)
1.800 dinara (redovna cena)

Otkako je njihov prvi singl ,,Džoni“ objavljen u novembru 2012. godine Artan Lili je nesumnjivo najčešće pominjani sastav kada se pričalo o novim snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Grupa se tokom vremena ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala – vokal i daire, Marko Ajković – bubanj i Ivan Skopulovič – gitara.

Prvi su laureati Nagrade Nagrade Milan Mladenović koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića. Priznanje su dobili za kompoziciju ‘D.E.P.R.A.’ (2019) sa kojom su zadovoljili sve kriterijume koje muzičko delo čine izuzetnim. ,,To je originalno, duboko individualno, stilski dosledno i inteligentno autorsko i izvođačko ostvarenje, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacija i cinizma, sa autentičnom emotivnošću i pripadajućim poštovanjem“ – navodi su saopštenja povodom dodele nagrade.

Artan Lili završene pesme objavljuju sukcesivno, preko Bandcamp platforme u formi singlova. Ovakav metod – singl po singl u savremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom, jer niko pre njih to nije uradio. Na taj način osavremenjuju zastareli vid izdavanja albuma.

Singlovima su tokom godina zauzimali prva mesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu. Najzanimljiviji je plasman pesme ,,Ako stanemo tu”, koja je odmah kao novitet zasela na prvo mesto liste Diskomera Studija B, što je pre njih, u 40 godina postojanja liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal.

Do sada su izdali 2 albuma “Artan Lili” i “New Deal”  i jedna su od koncertno najaktivnijih grupa u zemlji i regionu, pa gotovo da i ne postoji grad, klub ili festival na kome do sada nisu nastupili.

Artan Lili trenutno objavljuju singl-spotove sa trećeg albuma u saradnji sa kolegama sa scene. Singl “Rokenrol posle rokenrola” je nastao u saradnji sa Zoranom Kostićem Canetom, frontmenom grupe Partibrejkers:

Nove pesme kao i reizdanje sad već kultna prva dva albuma grupe su u regionalnoj kooperaciji izdale dve najveće izdavačke kuće – zagrebačka Croatia Records (ex Jugoton) i beogradski PGP-RTS.

**********************

Izvanredni Bob je post-disciplinarni umetnik koji koristi svetlo, video, lasere i tehnologiju za svoje radove i nastupe. Rezident je kluba Drugstore i festivala Apgrade. Nastupao je sa vodećim svetskim imenima tehno scene u regionu, po Evropi, Americi, Meksiku i Kanadi. Sa bendovima oblikuje koncerte i performanse u rasteru andergraunda i mejnstrima.
Saradnja sa bendom Artan Lili na koncertu u Domu omladine 2016. je proglašena za koncert godine u emisiji Jelen Top 10.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

NIŠKI PLUSTIC SUNDAY JE SAVRŠENA DOZA U OVO ,,VREME“

Niški sastav Plastic Sunday posle tri studijska albuma i malo duže pauze vraća se na regionalnu scenu i predstavlja singl "Vreme”. Pored nove pesme bend najavljuje i kompilacijski album na ploči, kao i studijski album koji je u procesu snimanja, ali i početak saradnje sa izdavačkim kolektivom Pop Depresija/Kišobran. Plastic Sunday tokom cele svoje karijere bio je poznat po angažovanim pesmama, majstorskim gitarama i apokaliptičnoj atmosferi, a u skladu sa […]

today15. septembar 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA