Vesti

ARTAN LILI UOČI SLAVLJA PRVIH 10. GODINA

today23. septembra 2022.

Background

,,Artan Lili beleže novi pomak na ovdašnjoj muzičkoj sceni, u njenoj poeziji i samosvesti“Dragan Ambrozić, muzički kritičar.

Otkako je u novembru 2012. objavljen njihov prvi singl ,,Džoni“, Artan Lili su nesumnjivo najčešće pominjani sastav kada se pričalo o novim snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Grupa se tokom vremena ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala – vokal i daire, Marko Ajković – bubanj i Ivan Skopulovič – gitara.

Prvih 10 godina Artan Lili će zaokružiti velikim beogradskim koncertom u Domu omladine Beograda – u subotu, 5. novembra, uz umetničku podršku dugogodišnjeg saradnika, VJ Izvanrednog Boba. Artan Lili će svojoj publici i gradu koji ih inspiriše celu deceniju, prirediti retrospektivu pesama, emocija i senzacija sublimiranih u prvoj dekadi rada.

FOTO: Milica Kolarić

Artan Lili su prvi laureati Nagrade Milan Mladenović koju dodeljuje Zadužbina koja nosi ime ovog velikog umetnika. Priznanje su dobili za kompoziciju ,,D.E.P.R.A.“ (2019) sa kojom su zadovoljili sve kriterijume koje muzičko delo čine izuzetnim. Specifično je da pesme objavljuju sukcesivno: u formi singlova preko platforme Bandcamp.

Osavremenjuju zastareli vid izdavanja albuma i metod singl po singl smatraju svojom inovacijom, jer na taj način to pre njih niko nije radio.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

LIMAN ZOVE – ODABRANI SU BENDOVI KOJI NASTUPAJU

Izuzetno nam je zadovoljstvo da naglasimo da je ove godine bio rekordan broj prijavljenih mladih novosadskih bendova za manifestaciju LIMAN ZOVE! To je i razlog što će posetioci imati prilike da čuju više bendova nego inače, jer je proces selekcije bio zaista težak. Pored toga, drago nam je što je postojalo ogromno interesovanje bendova iz cele Srbije da uzmu učešća u ovoj manifestaciji i iskoriste šansu za nastup. Bendovi koji […]

today23. septembra 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA