Vesti

ARSENAL FEST OTKRIO ŠEST IMENA MEĐU KOJIMA JE BEND CLUTCH!

today3. februar 2023.

Background

Spisak učesnika Arsenal festa 23 u Kragujevcu, koji ove godine traje četiri dana, od 28. juna do 1. jula, bogatiji je za šest imena! U prostoru Kneževog arsenala nastupiće američki bend Clutch, Nemanja Radulović i orkestar Double Sens, Dubioza Kolektiv, Nikola Vranjković, afrobeat muzičar Seun Kuti, a publika će čuti i Pendulum DJ set!

 

Clutch će se na Main stage-u 29. juna prvi put koncertno predstaviti u Srbiji. Bend koji smatraju simbolom gruv roka nastao je još 1991, a trenutno promoviše 13. album ,,Sunrise on Slaugher“. Svetsku popularnost donela su im izdanja “Pure Rock Fury” (2001), “Blast Tyrant” (2004), “Robot Hive/Exodus” (2005) i “From Beale Street to Oblivion” (2007).

 

Međunarodno priznati virtuoz na violini Nemanja Radulović zasviraće u petak, 30. juna, na Main-u sa svojim orkestrom “Double Sens” koji čini 20 vrsnih muzičara iz Srbije i Francuske. U srcu Šumadije koncertno će promovisati aktuelni album ,,Roots“; koji obuhvata dela sa Balkana, iz Španije, Indije, Japana.

FOTO: Sever Zolak / Nemanja Radulović

 

Takođe 30. juna, na glavnu scenu stiže Dubioza Kolektiv. Jedan od najpopularnijih sastava u regionu vraća se u dobro poznati ambijent da izvede najveće hitove, ali i pesme sa novog albuma ,,Agrikultura”.

 

Iste večeri, na Garden-u, ritmove Afrike doneće nigerijski muzičar i pevač Seun Kuti, najmlađi sin čuvenog pionira afrobeat-a Fele Kutija. Seun je predvodnik bivšeg benda njegovog oca, Egypt 80.

FOTO: Alexis Mayron / Sean Kuti

 

Nikola Vranjković će svirati za kraj druge večeri 29. juna na Garden stage-u. Priznati kantautor je svoje pozicije još više učvrstio aktuelnim EP izdanjem ,,Teorija zabave“.

 

Poslednje veče, 1. jula na Main-u, zatvoriće Pendulum DJ set. Australijsko-britanski bend godinama je kombinovao drum’n’bass sa gitarskom svirkom, a već duže vreme su aktivni i kao DJ set. U promotivnom periodu do 15. februara, komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenal festa košta 4.500 dinara, a cena pojedinačne karte za 28. jun je 2.000 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti putem mreže Tickets.

FOTO: Poster / Arsenal Fest

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

AUTORSKA ALTERNATIVA U KUGLAŠU OVE NEDELJE

U klubu Kuglaš, ove nedelje, 5. februara, autorska alternativa iz Beograda: Bitter Olives, Terrible Swimmer, Rihter i Bagremov Med! Ulaz je 500 dinara.   BITTER OLIVES Ova zabeleška lične istorije i pogleda na svet, započela je u kućnom studiju vokala i vođe benda Marine Stamenković kao autorski projekat. No, projekat je uskoro dobio novu dimenziju kada mu se pridružila bubnjarka Aleksandra Terić Flopi. Tetka Anđelija Marinković na gitari i Tamara […]

today3. februar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA