Vesti

ARCAIDE FIRE NAJAVLJUJE NOVI ALBUM SINGLOM ,,THE LIGHTING I,II“

today22. mart 2022.

Background

Kanadska grupa Arcade Fire objavila je dugo očekivani novi singl, „The Lighting I,II“, koji ujedno najavljuje i izlazak njenog šestog studijskog albuma. Novi album „WE“ izaći će 6.maja za Columbia Records.

Producenti „WE“ su Nigel Godrich, kao i Win & Régine iz Arcade Fire, a album je sniman na različitim lokacijama, u studijima u Nju Orleansu, El Pasu i na ostrvu Mount Desert. Po rečima frontmena Wina Butlera ovo je ujedno najduže rađeni album benda, koji je na kraju sažet u 40-minutni esencijalni EP pod naslovom WE.

,,WE je katarzično putovanje izdefinisani zvučnim lukom koji nas iz tame izvodi na svetlost kroz 7 pesama, podeljenih na stranu „I“ (ja) koja kanališe strah i usamljenost i na stranu WE (mi) koja izražava radost i moć ponovnog povezivanja” izjavio je Win Butler.

Spot za „The Lighting I,II“ je režirala Emily Kai Bock:

EP WE čine kompozicije:

“I”

Age of Anxiety I

Age of Anxiety II (Rabbit Hole)

End of the Empire I-IV

“WE”

The Lightning I, II

Unconditional I (Lookout Kid)

Unconditional II (Race and Religion)

Na omotu WE nalazi se fotografija ljudskog oka autora JR koja evocira supermasivnu crnu rupu Sagitarius A* u centru naše galaksije. Ova zadivljujuća slika, ukrašena karakterističnim nijansiranjem boja pomoću air brush metode umetnika Terija Pastora (Terry Pastor) i na neki način je posveta Dejvidu Bouviju, jer je Pastor koristio iste tehnike na dizjanu omota čuvenih albuma Honky Dory i Ziggy Stardust.

Arcade Fire su: Régine Chassagne, Win Butler, Richard Reed Parry, Tim Kingsbury, Jeremy Gara, & Will Butler.

FOTO: Cover EP

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,LANEGANOV PUT KA SUTRAŠNJICI“ U OKVIRU KONTAKT KONFERENCIJE

Od 23. do 30. marta će moći da se pogleda izložba posvećena Marku Laneganu ,,Laneganov put ka sutrašnjici" u beogradskom Anti Shop Elektropioniru. Kontakt konferencija će ove godine, jednim delom, biti posvećena i velikom umetniku Marku Laneganu, a u saradnji sa fotografom Nemanjom Đorđevićem i Balkanrock muzičkim portalom. Izložba fotografija ,,Laneganov put ka sutrašnjici" biće postavljena u Anti Shop Elektropioniru uoči #Kontakt2022 konferencije. Otvaranje je 23. marta u 16h, a […]

today21. mart 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA