Vesti

,,SUSRET“ JER PRVI E.P. NA SRPSKOM JEZIKU ANE ĆURČIN & THE CHANGES

today16. mart 2023.

Background

Posle višegodišnjeg autorskog rada i stvaralaštva na engleskom, Ana Ćurčin & The Changes objavili su prvi EP na srpskom jeziku pod nazivom „Susret“, koji je od 15. marta dostupan na svim digitalnim platformama, bandcampu i YouTube-u.

Na albumu se pored tri nove pesme – „Zla“, „Dosta“ i „Susret“ nalaze i dve verzije pesme „Tu“ za koju su Ana & The Changes 2021. godine dobili nagradu stručnog žirija Zadužbine Milan Mladenović za najbolju pesmu u regionu.

Prvi singl, koji je ovekovečen spotom, je pesma „Zla“ za koju je video režirao Rastko Ilić, a pesma je nastala po stihovima Milene Marković, dok su članovi grupe „Bohemija“ bili gosti u pesmi „Susret“.

FOTO: promo materijal /Cover

„Pesmama pristupam kao odrazima određenog trenutka i stanja koji je zaključan u njima, poput fotografije. Za neke je bilo potrebno duže vreme da se formiraju, transformišu i zaokruže, dok su druge odmah dobile konačni zvuk. Tako je gitarska tema na pesmi „Dosta“ nastala još pre nekoliko godina kada smo puno putovali kao bend – ali inicijalni tekst na engleskom nije opstao, pa se pesma transformisala u optimistični raskid okružen gitarama.” kaže Ana Ćurčin i dodaje:

,,S druge strane, pesma „Susret“ je nastala za par dana i to u vreme dok sam slušala album „Putujemo“ grupe Bohemija ipoželela sam da u mojoj pesmi postoji i susret glasova, pa smo je uradili i otpevali zajedno. Dimitrije Mandić napravio je i nežni violinski outro, a gost je bio i Miladin Stojković na kontrabasu. „Zla“ je nastala po stihovima Milene Marković i sazrevala je baš polako i u prvo vreme sam je pevala bez ikakvog aranžmana. Sve pesme dobile su zaokružen zvuk zahvaljujući Goranu Antoviću, čije klavijature ujedinjuju sve, a zatim i kroz rad u studiju i kroz miks Goran uvek podigne moje ideje na jedan novi nivo. Talenat i muzikalnost Andreja Mladenovića učinili su da pesme „Dosta“ i „Zla“ dobiju organski gruv, a Ana Protulipac je na basu pružila podršku, ali i na bek vokalima u pesmi „Dosta“ dala jednu potpuno drugačiju perspektivu. Počelo je sa „Tu“ i čežnjom, pa se ovaj mali album i završava intepretacijom te pesme i remiksom hrvatskog producenta Marca Grabbera, koji je zadržao emociju pesme, ali je napravio i bitan odmak od originala,“ sumira rad na ,,Susretu“ Ana Ćurčin.

FOTO: Danilo Mijatović

Tokom 2023. godine Ana je bila specijalna gošća na video radu, umetničkoj instalaciji i pesmi „Don’t Be Fake“ autora Igora Simića, a završila je i album sa Markom Nastićem koji će uskoro biti objavljen. Pored toga, gejmeri će uskoro moći da čuju ceo jedan album pesama na engleskom jeziku koje je Ana napravila zajedno sa Igorom i Šejnom Berijem za nove igre u produkciji Demagog studija.

Promocija novih pesama i albuma ,,Susret“ zakazana je za 6. april, kada će u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda Ana & The Changes održati zajednički koncert sa grupom Ljubičice, koja promoviše album ,,Dok čekamo pad“.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima tickets.rs, online, kao i na blagajni Doma omladine.

FOTO: Danilo Mijatović

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

THE BITE JE UZ EP ,,ARE WE MAD!?“ OBJAVIO I VIDEO SINGL!

Tri godine nakon albuma „Chains“, The Bite je u februaru video spotom za pesmu „You Don’t Have Me“ najavio novo izdanje, EP „Are We Mad?!“ koje je sada tu i počašćeni smo još jednim videom spotom, za pesmu ,,Are We Mad?!“. Na EPju se nalazi ukupno pet pesama: „Alone“, „You Don’t Have Me“ , „You Think You Know Me“, „Are We Mad?!“ i „They Say“. Konceptualno i aranžerski drugačije, a opet […]

today15. mart 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA