Vesti

AUTORSKA ALTERNATIVA U KUGLAŠU OVE NEDELJE

today3. februar 2023.

Background

U klubu Kuglaš, ove nedelje, 5. februara, autorska alternativa iz Beograda: Bitter Olives, Terrible Swimmer, Rihter i Bagremov Med! Ulaz je 500 dinara.

 

BITTER OLIVES

Ova zabeleška lične istorije i pogleda na svet, započela je u kućnom studiju vokala i vođe benda Marine Stamenković kao autorski projekat. No, projekat je uskoro dobio novu dimenziju kada mu se pridružila bubnjarka Aleksandra Terić Flopi. Tetka Anđelija Marinković na gitari i Tamara Jeličić na basu su ga svojim energijama upotpunile. Danas ovaj četverac radi na realizaciji svog prvog studijskog albuma

 

TERRIBLE SWIMMER

Rock sastav iz Beograda, koji je od akustičnog dua u dnevnoj sobi narastao do petočlanog benda, prožet električnim zvukom. Inspirisani, melodičnim, a moćnim zvukovima bendova kao što su Kyuss, Villagers of Ioannina City, King Buffalo, Planet of Zeus, Metallica, TOOL itd. Prvi single su samostalno izdali nakon 9 meseci postojanja, a uskoro ih čeka snimanje albuma.

 

RIHTER

Rihter je alternativni rok bend oformljen u decembru 2021. godine sasvim spontano. Rezultat toga su četiri snimljene i objavljene pesme, a uskoro sledi snimanje novih pesama dok bend paralelno radi na novim idejama. Bend čine Tea Popović (vokal), Sara Nikolić (bas gitara i prateći vokal), Aleksandar Spaić (gitara) i Demirel Turkmanović (bubnjevi).

 

BAGERMOV MED

Bagremov med je autorski sastav iz Beograda. Čine ga bubnjar Nemanja Terić, gitarista/prateći vokal Bojan Ristić i basista/glavni vokal Strahinja Popović. Aranžmani su prilagođeni zvuku tri instrumenta, složeno i promišljeno povezanih u jednu celinu. Bend istražuje sve aspekte rok muzike iz perioda šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, iz vizure današnjice. Zvuci benda do sada mogli su se čuti iz klubova Fest, Kuglaš, Problem, Polet, Rock It festival u Kragujevcu kao i sa festivala ,,Plastika za muziku“ u Pirotu, ,,Prnjavorstok“ u okolini Beograda itd. Uskoro se očekuje i prvi album benda pod imenom ,,Paraliza sna”.

FOTO: Pomo materijal Kuglaš

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

BELLA TECHNIKA JE OBJAVILA NOVI ALBUM: ,,SOLITUDE STANDING“

Beogradski elektronski sastav “Bella Technika” objavio je svoj drugi studijski album pod nazivom “Solid state”. Nekadašnji članovi “Darkvuda” Bojan Drobac Bambi i Miki Ristić, zajedno sa pevačicom Katarinom Jovanović, publici donose osam novih pesama za ples i muzički hedonizam. Tri godine posle uspešnog debitantskog albuma “Section” Bella Technika nastavlja svoje istraživanje elektro popa, još jednom podržana prestižnom produkcijom. Za miks albuma “Solid state” je ponovo bio zadužen Seth Manchester ( […]

today3. februar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA