Vesti

ALGIERS SE VRAĆAJU U BEOGRAD, U KLUB ELEKTROPIONIR, 11. OKTOBRA!

today29. septembar 2023.

Background

Jedan od najuzbudljivijih nastupa stranih izvođača koji se dogodio u klubu Elektropionir bio je koncert grupe Algiers. Od tada je prošlo četiri godine. Previše ako se bend pita, ali i publika. U isto beogradsko rokenrol utočiste vraćaju se 11. oktobra 2023. sa svežom muzičkom pričom koju su ispričali na albumu „Shook“, objavljenom početkom godine. Vreme je da ga čujemo uživo.

FOTO: Promo materijal Algiers

Algiers crpe inspiraciju iz eklektične palete (gospel, bluz, rep, džez, R&B, metal, naracija), stvarajući haotični pečvork podstaknut perkusijama i sintisajzerima. Važe za bend koji je napravio jedan od najupečatljivijih kataloga poslednjih godina. Opisuju ih kao „naelektrisane i nepredvidive“ (The Observer), ali i „precizne, promišljene i moćne“ (NME). Oko Algiersa je okupljena grupa umetnika istomišljenika koji šalju jake poruke kroz svoju muziku. Često sa pesnicom u zraku.

„Shook“ je četvrti album Algiersa, objavljen je za Matadors Records u februaru 2023, i impozantan je opus od 17 pesama. Najintezivniji je i najkompleksnijih album u dosadašnjoj karijeri sa impresivnim gostima iz sfere andergorund muzike. Okupili su all star ekipu: sarađivali su sa revolucionarnim savremenicima kao što su Zack de la Rocha (Rage Against The Machine), Big Rube (The Dungeon Family), Billy Woods, Samuel T Herring (Future Islands), Jae Matthews (Boy Harsher), LaToya Kent (Mourning [A] BLKstar), Backxwash, Nadah El Shazly, Deforrest Brown Jr (Speaker Music), Patrick Shiroishi, Lee Bains III i Mark Cisneros (The Make-Up, Kid Congo Powers).

Ulaznice po promotivnoj ceni od 1.700 dinara dostupne su na Tickets.rs i Ticket Vision prodajnim mestima do nedelje, 1. oktobra. Od ponedeljka, 2. oktobra, ulaznice će koštati 2.000 dinara.

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

JUBILARNI ZOMBIE WALK UOKVIRU 17. FESTIVALA SRPSKOG FILMA FANTASTIKE

Prilika da učestvujete i postanete Miss ili Mister Zombie Walka, kao i Little miss/mister Zombie sunshine! Deseti beogradski Zombie walk održaće se u subotu, 30. septembra, u okviru 17. Festivala srpskog filma fantastike. Šetnja zombija ima za cilj promociju filmske umetnosti i segmenta koji se bavi scenskom maskom, šminkom i specijalnim efektima. Šminkanje učesnika počinje u 11 časova, dok će sama šetnja krenuti u 15h časova ispred mts Dvorane (Trg […]

today28. septembar 2023.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA